Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Sud de ocolire a Timișoara are liber la finalizare

Ultimele probleme care afectau construcția centurii Sud de ocolire a Timișoarei au fost rezolvate, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat realizarea aprobarea autorizațiilor de construcție pentru ultimele porțiuni din traseu, care fuseseră expropriate suplimentar. De asemenea, s-a decis includerea în proiect a unei intersecții apărute prin construirea de către fosta administrație a Timișoarei și care inițial nu era în proiect.

Fostul primar a încercat forțarea acestei investiții și s-a dus efectiv cu șoseaua municipiului până în locul în care intersecta centura, sperând că obiectivul va fi preluat de CNAIR. Inițial, acest lucru nu a fost aprobat, fiind vorba de bani europeni. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că s-a reușit includerea investiției în contractul Centurii Sud.

”În privința intersecției cu Drumul Boilor, soluția tehnică a fost aprobată de Compania de drumuri și am primit undă verde pentru includerea acesteia în contract.

Ca deputat de Timiș și ministru al Transporturilor, voi face tot ce-mi stă în putere ca să avansez proiectele de infrastructură care sunt vitale nu doar pentru acest județ de hotar, dar și pentru întreaga regiune, și să-mi respect promisiunile față de cei care m-au ales să îi reprezint”, a anunțat Drulă.

De asemenea, el a mai spus că a fost emisă autorizația de construcție și pe terenurile suplimentare incluse în plan.

”O veste bună pentru județul Timiș, în general, și pentru Timișoara, în mod special: am deblocat integral lucrările la varianta de ocolire din sudul orașului, odată cu emiterea autorizației de construire pentru suprafețele de teren suplimentare. Acest lucru era necesar și esențial pentru realizarea soluțiilor tehnice la intersecțiile modificate și pentru relocarea unor utilități, spre exemplu. Așa că mă aștept ca antreprenorul să crească mobilizarea în teren și, implicit, finalizarea lucrărilor în cursul anului viitor. Momentan, stadiul fizic este de peste 30%. Se lucrează la structuri, decopertări, terasamente, relocări de utilități. Cei 25 de km ai Centurii Timișoara Sud cuprind: 5 intersecții, 3 noduri rutiere, 3 poduri, 7 pasaje, 2 parcări de scurtă durată”, a mai spus Drulă.

Total
233
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A IVa ediție a Conferinței Naționale “Imunoterapia cancerului” organizată la Timișoara de Asociația OncoHelp

Articolul următor

Primăria Timișoara a pornit un nou șantier, de 70 de milioane de lei, pentru reabilitarea totală a unui bulevard. Constructor, societatea PORR

Citește si:
Total
233
Share