Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Creativii de la TIFF vor învăța să își aducă investitori

Programul dedicat viitorului conținutului audiovizual de la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va propune anul acesta un incubator dedicat proiectelor creative.

Artiștii, antreprenorii din industriile creative, operatorii culturali și antreprenorii din industria IT care vor să dezvolte proiecte culturale cu ajutorul noilor medii (VR, AR, XR, proiecții interactive) au fost invitați să se înscrie până în 8 iulie.

Desfășurat sub deviza “Imagine. Team up. Innovate!”, programul le va oferi posibilitatea creativilor să pornească de la o idee de produs, aplicație sau serviciu cultural care implică utilizarea noilor media și să pregătească prezentarea în fața unei audiențe de finanțatori, sponsori și alți operatori culturali, furnizori de tehnologie sau autorități locale, împreună cu care vor livra în următorii ani aceste experiențe culturale.

În 27 și 28 iulie, în cadrul evenimentelor TIFF dedicate industriei, participanții la program vor beneficia de pregătire livrată de Peter Barta – creatorul metodei The Long Run, un program de educație și formare antreprenorială. Cei selectați vor primi consiliere online pe parcursul următoarelor 2 luni și jumătate în procesul lor de cristalizare a ideilor de produse / aplicații / servicii / experiențe culturale.

În octombrie, participanții se vor reuni în cadrul unui eveniment care îi va pune în contact cu potențialii investitori, sponsori, parteneri tehnologici, instituții partenere, autorități locale, cu ajutorul cărora vor putea implementa ideile lor inovatoare în următorii ani. Lista proiectelor participante va fi anunțată în 11 iulie.

Dintr-o experiență dedicată inițial publicului larg, InfiniTIFF s-a transformat în 2019 într-un think-tank pentru profesioniștii din audiovizual, iar acum propune operatorilor culturali, antreprenorilor din industriile creative și partenerilor lor tehnologici noi modalități de cooperare și instrumente de finanțare a proiectelor. TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania și va avea loc între 23 iulie și 1 august.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Contract de 10 milioane de euro pentru extinderea alimentării cu apă a Clujului

Articolul următor

20 de ani alături de Star Transmission, două povești: Lucian Fulea și Paul Radu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share