Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul își face șase centuri de ocolire

Județul Maramureș va avea variante ocolitoare la Baia Mare, Sighetu Marmației, Copalnic – Mănăștur, Vișeu de Sus, Cavnic și Șomcuta Mare.

Două firme au depus oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la centura Baia Mare, valoarea achiziției fiind de 2,4 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Obiectivul este de a descongestiona traficul rutier de tranzit în zona metropolitană și localitățile adiacente, îmbunătățind conectivitatea regională.

Varianta de ocolire va asigura fluxurile de trafic de tranzit în și dinspre DN 1C (E58) Dej – Baia Mare, respectiv Baia Mare – Halmeu, precum și DN 18 Baia Mare – Sighetu Marmației – Borșa – Iacobeni; DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș – Dej, DJ 182B Baia Mare – Șomcuta Mare, care reprezintă căile principale de intrare și ieșire din zona metropolitană.

Mai multe proiecte de hotărâri ce cuprind investiții pentru reabilitarea drumurilor județene și pentru drumuri noi, necesare pentru creșterea siguranței rutiere au fost adoptate de forul județean. Un proiect prevede acordarea a 56.000 de euro pentru studiul de fezabilitate la varianta de ocolire Copalnic – Mănăștur.

“Sunt o serie de centuri, pe lângă Baia Mare și Sighetu Marmației, care trebuie realizate. Una este la Copalnic-Mănăștur, unde sunt foarte mult accidente în zona de centru, iar pe lângă siguranța rutieră, acesta nici nu poate fi valorificat. Vom face o centură care va ocoli întreg Copalnicul și va ieși în zona Rușor care constă în realizarea a două poduri și a 2,5 km de drum nou.

Restul sumei, de până la 86.000 de euro, va fi suportată de către Primăria Copalnic – Mănăștur. Acest parteneriat vine în întâmpinarea fondurilor europene care vor fi lansate în perioada următoare pe Programul Operațional Regional de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru siguranța rutieră.

Mai avem câteva variante ocolitoare pe care le vom realiza. Una este la Vișeu de Sus, alta, la domeniul schiabil Cavnic, unde se creează mari probleme pe timp de iarnă, iar altă centură pentru fluidizarea traficului o vom face pentru Șomcuta Mare”, spune Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașov, gazdă a discuțiilor despre tehnologiile orașelor viitorului în cadrul Cities of the Future Start-Up Forum

Articolul următor

Uber s-a lansat și la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share