Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețuri mai mari la apă și canalizare în trei județe ale Transilvaniei

Compania de Apă Someș a anunțat că noile tarife pentru care s-a comunicat intenția de ajustare au intrat în vigoare de la 1 iulie, valabile pe teritoriile județelor Cluj, Sălaj și Mureș. Acestea sunt apă potabilă 4,09 lei/mc, canalizare-epurare 4,34 lei/mc, inclusiv taxa pe valoarea adăugată de 9%.

“Rațiunea necesității de ajustare rezidă în nevoia respectării planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din contractul de finanțare aferent Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) Cluj – Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și CAS.

În cadrul POIM pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, CAS a atras a cincea finanțare de 355 de milioane de euro, lucrările derulându-se în perioada 2020-2023. Noile prețuri aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice se vor aplica în întreaga arie regională deservită din Cluj, Sălaj și Mureș”, conform conducerii CAS.

Recent a fost semnat contractul de servicii privind asistența tehnică pentru managementul proiectului care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, parte a megaproiectului regional. Contractul are o valoare de 21 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Societatea câștigătoare va oferi sprijin în monitorizarea strategiei de management a nămolului, actualizarea Master Planului Regional, dezvoltarea unui sistem de management modern digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată realizate prin proiect şi elaborarea documentațiilor de atribuire pentru achiziții în cadrul investiției.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transalpina va fi închisă în weekend, se desfășoară Campionatul Național de Drift

Articolul următor

Brașov, gazdă a discuțiilor despre tehnologiile orașelor viitorului în cadrul Cities of the Future Start-Up Forum

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share