Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stațiunea Borșa va avea cea mai modernă pârtie de schi din România

Investiția în pârtia de schi olimpic și în telegondolă programată în localitatea maramureșeană Borșa se ridică la 12,5 milioane de euro și urmează să fie gata în toamnă.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Ionel Bogdan, a făcut o vizită pe șantierul celor două obiective importante pentru dezvoltarea turismului, care beneficiază de finanțare din partea CJ și a Guvernului României. Sunt alocate resurse financiare substanțiale, astfel încât lucrările să fie finalizate în această toamnă. “Realizarea acestui obiectiv de investiții va duce și la dezvoltarea pieței forței de muncă din zonă, un lucru important pentru cetățeni și pentru creșterea economică  a județului”, susțin inițiatorii demersului.

”Anul acesta, în legea bugetului au fost cuprinși toți banii cu care trebuie să contribuie Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, 62 de milioane de lei. Mai rămâne doar partea de cofinanțare care îi revine Primăriei Borșa pentru finalizarea acestui proiect. CJ face toate demersurile necesare atât pe lângă Guvernul României, cât și din bugetul propriu, astfel încât anul acesta să putem finaliza această investiție extrem de importantă pentru Maramureș.

Sunt convins că împreună cu Primăria și Consiliul Local Borșa, cu administrațiile publice locale din jur putem să dezvoltăm mult mai mult turismul în Maramureș”, a spus oficialul CJ. “Proiectul este realizat 47%. Atât constructorul, cât și noi dorim să finalizăm această construcție în acest an, iar în sezonul de schi 2021-2022 să putem schia pe cea mai modernă pârtie de schi din România și să putem primi cât mai mulți turiști la Borșa”, susține primarul localității, Sorin Timiș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județele Ardealului, codașe la finanțarea proiectelor de iluminat public

Articolul următor

Premieră pe piața de asigurări - Transilvania Broker lansează „comisionul digital”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share