Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Timișoara are de luni un nou Terminal Sosiri Curse Externe

Una dintre cele mai importante investiții din domeniul infrastructurii aeriene din această parte a țării, Terminalul Sosiri Curse Externe Pasageri, va fi deschis în mod oficial pentru operare. De luni, acesta va fi deschis publicului.

Noua investiție va oferi trei fluxuri de prelucrare a pasagerilor, cu zece puncte de control și trei puncte vamale. Se așteaptă prelucrarea a trei milioane de pasageri anual.

Contractul de finanțare a fost semnat de Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în 18 decembrie 2018.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiții funcționale, derularea simultană a activităților operaționale de deservire a aeronavelor și susținerea unui flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifră estimată pentru următorii ani.

Terminalul are o suprafață desfășurată de 4.383 mp și este optimizat pentru 3 fluxuri de pasageri, având 3 sisteme de benzi de bagaje, 10 puncte de control al documentelor și 3 puncte de control vamal. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30,35 mil lei, din care 13,12 mil lei s-au asigurat prin fonduri europene nerambursabile, 2,32 mil lei prin bugetul de stat, iar suma de 14,91 mil lei este asigurată din fonduri proprii.

Proiectul de investiții „Construire Terminal de Sosiri Curse Externe Pasageri” a fost realizat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, axa prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Total
25
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul LafargeHolcim are o nouă identitate

Articolul următor

Încă un pas spre Schengen. Reacția ministrului Afacerilor Interne

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
25
Share