Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibienii, invitați să-și aleagă prioritățile de dezvoltare ale județului

Consiliul Județean Sibiu a lansat un sondaj privind prioritățile de dezvoltare pentru perioada 2021 – 2030, care poate fi completat on line, pe site-ul instituției.

Sondajul cuprinde 15 întrebări, iar termenul limită de completare este 20 iulie. Sondajul vizează cinci obiective strategice care s-au desprins în urma centralizării răspunsurilor la chestionarul adresat cetățenilor în cursul lunii octombrie 2020 și a consultărilor publice, organizate pentru cele cinci microregiuni ale județului, consultări desfășurate în sistem on line, pentru etapa de elaborare a analizei diagnostic privind Strategia de dezvoltare economico-socială a județului Sibiu pentru următorii 10 ani. Este vorba despre următoarele obiective:

Un județ mai competitiv și inteligent
Un județ mai verde
Un județ mai conectat
Un județ mai social și incluziv
Un județ mai aproape de cetățeni

„O etapă esențială în pregătirea acestui document strategic o reprezintă stabilirea portofoliului de proiecte prioritare, pentru perioada 2021-2030, pe o bază participativă şi plecând de la nevoile reale de dezvoltare ale județului. În acest context, am adresat rugămintea tuturor partenerilor și colaboratorilor Consiliului Județean Sibiu de a ne sprijini prin furnizarea de idei și proiecte pentru oricare dintre domeniile: asistență socială, sănătate, educație, infrastructură, urbanism, economie, dezvoltare rurală și agricultură, mediu, turism, cultură, sport, tineret, dezvoltarea resurselor umane și administrației publice, punându-le la dispoziție o fișă de proiect. Totodată, prin intermediul sondajului disponibil pe site-ul CJ, dorim să aflăm și să ținem cont de cum văd cetățenii prioritățile de dezvoltare ale județului Sibiu pentru următorii 10 ani și le mulțumim anticipat pentru timpul pe care îl vor acorda să completeze acest sondaj”, a argumentat necesitatea chestionarului Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Precizăm că CJ Sibiu elaborează Strategia de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu: 2021-2030 împreună cu ACZ Consulting. Documentul face obiectul proiectului “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030”, derulat de Consiliul Județean Sibiu cu fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). Strategia va fi finalizată la sfârșitul acestui an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UBB își cumpără cu 1 milion de euro hotel la Marea Neagră

Articolul următor

Drumul expres Arad-Oradea va fi inclus în proiectul european Via Carpatia

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share