Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB își cumpără cu 1 milion de euro hotel la Marea Neagră

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca va achiziționa, cu 1,02 milioane de euro, complexul turistic Dunărea din Neptun.

În 2007, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a organizat pentru prima dată o licitație de vânzare a complexului. Atunci prețul a fost de 2,65 de milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată. conform Betanova. „Demersul de achiziție este încă în derulare, dar dorim să dezvoltăm acolo o stațiune științifică / academică, având funcții educaționale, de cercetare – dezvoltare – inovare și de relație cu societatea.

Demersul a fost motivat de jos în sus – solicitările de practică sau de cercetare în zona Dobrogei / Mării Negre din partea cadrelor didactice, cercetătorilor și studenților UBB, iar închirierea unor spații pe măsura nevoilor nu este fezabilă. De sus în jos, în condițiile în care UBB, ca universitate globală, nu poate să nu fie ancorată în proiectul european al Inițiativei Celor Trei Mări – în digitalizare, energie, în coordonare cu proiectul Danubius, în care dorim să fim parte activă prin stațiunea științifică / academică de la Coronini.

Noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și spre avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunastării populație”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Florin Streteanu, președintele Senatului UBB, a spus că achiziționarea complexului are o motivație centrată pe dezvoltarea universității. „O bază de practică cu funcționalități de laboratoare, de cercetare, așa cum universitatea mai are și în alte zone. A existat o discuție cu decanii pentru a vedea care dintre facultăți ar fi interesate să dezvolte ceva acolo. Ca să ai ce să dezvolți, primul pas e această achiziție. E nevoie de timp, dar primul pas e această achiziție”, consideră Streteanu.

Președintele adaugă faptul că nu există niciun proiect care să se fi realizat pentru respectivul complex, dar că interesate de fructificarea investiției sunt facultăți precum cele de geologie, geografie, biologie și care au specializări din zona turismului. Acesta mai spune că finanțarea va fi cel mai probabil europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bosch - înscrieri pentru noul an școlar, învăţământ dual

Articolul următor

Sibienii, invitați să-și aleagă prioritățile de dezvoltare ale județului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share