Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Credite pentru studii de Licență și Master în UE, garantate de Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiții și FINS au semnat un nou acord de garantare în cadrul programului pilot, EFSI Skills & Education. Acesta le va permite elevilor și studenților din UE, care vor să urmeze studiile de Licență și Master într-un stat membru UE, să obțină un credit de studii fără istoric de venituri, garanții imobiliare sau codebitori.

Datorită acestui acord de garantare, FINS va putea să ofere credite de studii în valoare de 5,5 milioane de EUR pentru circa 300-350 de studenți care vor să urmeze programe de Licență și Master în țări din Uniunea Europeană.

Această nouă linie de finanțare este posibilă cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI), prin intermediul proiectului pilot EFSI Skills & Education. Scopul EFSI este să ajute finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și să asigure acces sporit la finanțare.

Principalele avantaje obținute de studenti în contextul semnării acestui acord dintre FINS si EIF:

  • Studenții nu au nevoie de un istoric de angajare / de venituri;

  • Studenții / familiile lor nu au nevoie sa ofere in garantie proprietati imobiliare;

  • Studenții nu au nevoie de codebitori / giranti;

Creditele de studii oferite de FINS sunt construite ținând cont de realitățile financiare ale studenților: utilizarea sumelor din credite este individualizată pe specificul fiecărui student, iar rambursarea începe după o lungă perioadă de grație, la 6-12 luni după finalizarea studiilor.

Astfel, pe parcursul studiilor, studenții nu vor avea presiunea dată în general de împrumuturi, ci vor putea restitui banii în momentul în care, cel mai probabil, vor avea un job obținut pe baza calificării oferite de programul de studii absolvit.

Prin creditele de studii FINS oferim cea mai bună acoperire a nevoilor financiare ale tinerilor care se lansează în carieră și în viață cu ajutorul unui program de studii performant, facilitând accesul la educație de calitate. Cel mai important lucru pentru un student la început de drum e să poată să-și acopere costurile cu studiile sale fără să depindă de nimeni altcineva. Prin intermediul primului acord de garantare semnat cu EIF în 2019, am reușit să eliminăm codebitorii pentru studenții la programe de Master, iar prin a doua linie de garantare obținută acum, putem extinde această facilitate și către cei care vor urma programe de Licență. Obiectivul nostru este ca în câțiva ani să putem finanța peste 1.000 de studenți pe an”, a declarat Alexandru Ghiță, fondatorul FINS și al Grupului EDUCATIVA.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Recomandarea Summit Agro de combatere integrată a musculiței albe de seră

Articolul următor

HORNBACH inaugurează magazinul din Cluj-Napoca în urma unei investiții de 27 milioane euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
4
Share