Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noua clădire a SMURD Sălaj, la faza pe utilități

Structura de rezistență la extinderea Unității de Primiri Urgențe – SMURD Zalău va fi terminată în această toamnă. Proiectul se cifrează la 3 milioane de euro.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, alături de vicepreședintele Robert Szilagyi, arhitectul șef al județului, Aletta Popovici, și directorul Direcției investiții, Lavinia Ghilea, au efectuat o vizită pe șantier pentru a analiza stadiul proiectului de extindere și reabilitare a Unității de Primiri Urgențe – SMURD Zalău.

A fost relocată conducta de gaze naturale și s-au efectuat lucrări de rezistență – extindere posterioară, săpături, execuție piloți, cofraje la fundații, umpluturi de pământ, turnare grinzi de fundare, amenajare adăpost protecție civilă. Se lucrează la canalizarea menajeră și pluvială pentru zona de extindere posterioară, iar în săptămânile următoare vor fi turnate fundațiile.

”Conform discuțiilor avute cu antreprenorul, se estimează că realizarea structurii de rezistență pentru extinderea posterioară a UPU – SMURD se va finaliza, dacă și condițiile meteorologice vor permite acest lucru, în toamna acestui an, la sfârșitul lunii noiembrie”, a declarat Sălăjanu.

Spațiile nou create prin investiția de 15 milioane de lei vor fi dotate cu aparatură medicală și vor avea ca funcțiuni: gipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţi, traseu liber de la ambulanţe la resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative și de dezinfectare.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Csilla Hegedus: “Contractele pe POCU vor fi semnate în maximum trei luni”

Articolul următor

Continental Anvelope Timișoara investește în oameni, performanță și tehnologie pentru un viitor sustenabil

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
6
Share