Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Csilla Hegedus: “Contractele pe POCU vor fi semnate în maximum trei luni”

Secretarul de stat clujean a anunțat că pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU), contractele de finanțare vor fi semnate în cel mult trei luni de la depunerea aplicațiilor.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a făcut un pas pentru implementarea cu succes a proiectelor europene în România, prin diminuarea birocrației și prin scurtarea perioadelor de așteptare, care îngreunează viața de zi cu zi a beneficiarilor. Deciziile privesc POCU, coordonat de Hegedus, și au intrat deja în vigoare.

„Implementez proiecte de 20 ani și știu cât de dificilă este birocratizarea excesivă, termenele prea lungi în care se primesc răspunsuri la întrebări sau la modificările solicitate. Știu cât de enervant este când ți se cer lucruri inutile. Aveam nevoie de schimbări imediate”, a declarat secretarul de stat.

O schimbare majoră vizează primul pas de la depunerea proiectului. În cel mult trei luni de la depunerea aplicațiilor, vor fi semnate contractele de finanțare cu beneficiarii ai căror proiecte au fost selectate, scurtându-se perioada de așteptare, astfel încât proiectele să poată fi implementate fără întârzieri.

„Aceste măsuri pot fi aplicate doar cu sprijinul și implicarea beneficiarilor. Am decis să monitorizăm lunar respectarea termenelor de către Autoritatea de Management și Organismele Intermediare, pentru a preveni întârzierile nejustificate și pentru a ne asigura că proiectele pot fi implementate în condiții de maximă legalitate. Am stabilit și unele măsuri de digitalizare pentru proiectele finanțate prin POCU 2014-2020, pentru a evita “plimbarea hârtiilor” și așteptările inutile în implementare”, a mai precizat oficialul MIPE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Economia locală a municipiului Deva: sondaj despre provocări și așteptări

Articolul următor

Noua clădire a SMURD Sălaj, la faza pe utilități

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share