Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O importantă companie din domeniul tehnologiei își deschide un centru de cercetare la Timișoara

Compania TE Connectivity, lider mondial în tehnologie și soluții de conectivitate și senzori pentru medii dure, folosite într-o varietate de industrii, va deschide la Timișoara un centru de cercetare. În orașul de pe Bega, compania americană mai are o fabrică ce reprezintă o importantă unitate de producție din Europa.

TE Connectivity a închiriat în clădirea UBC 2, din cadrul Iulius Town, o suprafață de aproximativ 550 mp, unde va deschide un centru de cercetare, urmând ca de aici un număr de aproximativ 35 de ingineri să creeze și să dezvolte soluții de senzoristică, folosite în domenii cum ar fi: aeronautică, transporturi rutiere, feroviare și industriale, medicină, energie, Internet of things (IoT) și multe altele, produse în fabrica din Timișoara, aflată printre principalele unități de producție din Europa ale companiei, și nu numai. TE Connectivity are la nivel global 80.000 de angajați și peste 8.000 de ingineri, care deservesc servicii pentru aproximativ 140 de țări.

„TE Connectivity, un jucător important pe piața soluțiilor de conectică și senzoristică, a ales Timișoara ca locație strategică pentru activitatea sa de R&D din Europa, profitând de amprenta industrială bogată și de potențialul ridicat de creștere din regiune. UBC 2 din Iulius Town a fost o alegere firească, dorindu-ne să fim cât mai aproape de punctele cheie ale mediului de business și tehnologic din Timișoara”, a declarat Cristian Nicora, managerul departamentului R&D Engineering Timișoara.

Compania își propune dublarea numărului de angajați.

„Ținta noastră este să beneficiem de tendințele globale ale tehnologiei, cum sunt digitalizarea, sustenabilitatea mediului, electromobilitatea și smart everything, astfel încât, pe termen mediu, să creștem volumul activității și să dublăm numărul personalului în fiecare an”, a adăugat Cristian Nicora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bosch dublează suprafața și angajații la Centrul de Inginerie din Cluj

Articolul următor

Universitatea Politehnica Timișoara va organiza o serie de grupe de excelență în cadrul studenților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

CNIPMMR devine IMM România

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) își lansează noua identitate vizuală. În urma…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share