Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bosch dublează suprafața și angajații la Centrul de Inginerie din Cluj

  • Bosch va investi 21 de milioane de euro în noua clădire
  • Bosch oferă condiții de muncă flexibile și spații inspiraționale
  • Peste 1400 de angajați vor putea activa, în cadrul unui model de lucru hibrid, în cele două clădiri ale centrului
  • Centrul de Inginerie din Cluj – un hub important al rețelei globale de inginerie Bosch

Bosch dă startul construcției celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

 

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a anunțat oficial deschiderea șantierului pentru construirea unei noi clădiri de birouri în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj. La evenimentul din 13 iulie 2021 au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai autorităţilor locale. Lucrările de construcție au început în martie 2021 și vor fi finalizate în anul 2023, clădirea urmând a fi dată în folosință la începutul anului 2024. Investiția totală planificată pentru acest proiect este de aproximativ 21 de milioane de euro. Noua clădire, care va fi conectată cu sediul existent prin două pasarele, se va întinde pe o suprafață construită de circa 10.000 de metri pătrați și zece etaje, fiind prevăzută cu o parcare subterană.

„Activitățile de dezvoltare ale Grupului Bosch în Romania au crescut în mod constant și sustenabil în ultimii ani, astfel că am decis extinderea Centrului de Inginerie din Cluj cu o a doua clădire, care să susţină această creştere şi să asigure infrastructura necesară pentru noi proiecte complexe”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România. „Investind în arii de importanță pentru viitor, precum mobilitatea sustenabilă – automatizată, electrică și conectată-, Internetul lucrurilor și inteligența artificială, Bosch continuă să își extindă și mai mult rolul de lider în inovație. Prin consolidarea poziției Centrului de Inginerie din Cluj, experții noștri locali au o contribuție din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global”, a continuat Boldijar.

Adițional birourilor și sălilor de ședințe moderne, având un design atractiv, noua clădire va oferi diferite facilități, precum zone pentru testarea mașinilor, spațiu dedicat proiectelor studențești, sală de conferință și zone de relaxare. Cele două clădiri de birouri ale centrului din Cluj pot găzdui în total peste 1400 de angajați, activând în cadrul unui model de lucru hibrid. Aici, ingineri talentați contribuie activ la viitorul conducerii automatizate, electrice și conectate, prin dezvoltarea unor soluții tehnologice de ultimă oră, sustenabile și sigure.

„După perioada dificilă pe care am trăit-o cu toții trecând prin pandemia de Covid-19, este o veste extraordinară pentru comunitatea noastră să aflăm că se continuă investițiile în infrastructura care găzduiește cercetare și inovare în oraș”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, prezent la eveniment. „Vorbim despre noi locuri de muncă înalt calificate, care răspund nevoilor viitorului muncii în Cluj-Napoca. Felicit compania Bosch pentru reziliență, pentru încrederea de a se extinde în orașul nostru și pentru oportunitatea pe care o oferă tinerilor, aceea de a rămâne acasă, de a-și construi o carieră europeană aici”, a adăugat Boc.

Bosch oferă condiții de muncă flexibile și spații inspiraționale

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj oferă angajaților săi condiții de muncă flexibile, într-un model de lucru hibrid, și spații inspiraționale, care favorizează comunicarea și interacțiunea. Prima clădire a centrului, inaugurată în februarie 2020 și având  o suprafață construită de circa 17.000 metri pătrați, este dotată cu cu birouri flexibile, cu un design modern și spații de relaxare. De asemenea, noua clădire a Centrului de Inginerie din Cluj va fi dotată cu echipamente ce vor susține lucrul în echipă, creativitatea și colaborarea, devenind un hub de interacțiune care va stimula generarea de idei inovatoare.

Angajamentul Bosch față de comunitățile locale și educație

Centrul de Inginerie din Cluj a realizat, în decursul ultimilor ani, diferite parteneriate strategice cu autoritățile locale, companiile partenere și mediul academic, consolidându-și, astfel, implicarea activă în comunitățile locale. În domeniul educației, Bosch a dezvoltat la Cluj, din 2013, proiecte de lungă durată cu universitățile locale. În prezent, compania are în derulare trei programe de masterat și patru cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Babeș-Bolyai”. În acest context, centrul din Cluj oferă, anual, peste 50 de burse studenților talentați.

Inginerie avansată la Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joacă un rol esențial în transformarea sectorului mobilității, încă de la înființarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității, dar și în planificarea vânzărilor, peste 1000 de experți locali contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoare, bazate pe inteligența artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și Internetul lucrurilor. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch și cu fabrica Bosch din Cluj, centrul oferă soluții unice clienților din întrega lume.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

 

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 395.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Compania a generat vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilități sustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Cu cele peste 400 de locații din lumea întreagă, Grupul Bosch a fost neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon încă din primul trimestru al anului 2020. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 73.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare în cele 129 de locaţii din lume, precum și aproximativ 34.000 de ingineri software.

 

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a acţionariatului Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice pe termen lung şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turda vrea aquapark "european" de 20 milioane €

Articolul următor

O importantă companie din domeniul tehnologiei își deschide un centru de cercetare la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share