Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turda vrea aquapark “european” de 20 milioane €

Municipiul clujean vrea să construiască pe fonduri europene, pe un teren al Asociației Composesoratului de Pășunat (ACP), un parc acvatic pe 7 hectare.

Primarul Cristian Matei anunța, acum un an, intenția municipalității de a construi un aquapark de mari dimensiuni la Turda. Deși inițial s-a vehiculat ideea unei finanțări publice de acțiuni, se pare că până la urmă un parc acvatic pe fonduri europene este cea mai viabilă variantă în contextul noului exercițiu de finanțări UE, conform Ziarul 21.

În 2020, în cadrul unei vizite la Ministerul Fondurilor Europene, Matei a avut o întâlnire cu Marcel Boloș, ministrul de resort de atunci, care l-a asigurat că în exercițiul financiar următor, 2021-2027, când se va deschide o axă pentru construirea unui aquapark de mari dimensiuni,  Turda va putea găsi finanțare pentru o asemenea investiție care se va ridica la 20 de milioane de euro.

De la acel moment au trecut opt luni, iar în ultima ședință a Consiliului Local Turda, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre care vizează constituirea cu titlu gratuit a dreptului de superficie în favoarea municipiului asupra terenului de 100.000 mp aflat în proprietatea ACP, pe 49 de ani.

Constituirea acestui drept se face în vederea realizării de către municipiu a unei investiţii turistice de agrement de tip aquapark. Obiectivul este prevăzut pe o suprafață de 7 ha, fiind situat între o zonă decontaminată şi râul Arieş, unde se va mai naşte un parc de 10 ha. Amplasamentul a fost ales în urma mai multor verificări, acesta aflându-se lângă Arieş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investitorii japonezi din Ardeal, invitați la Bursa de la București

Articolul următor

Bosch dublează suprafața și angajații la Centrul de Inginerie din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share