Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Synergetics va reactualiza planul urbanistic al Clujului

O echipă de specialiști ai companiei bucureștene de consultanță Synergetics a început studiile de fundamentare pentru reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Cluj-Napoca.

Aceasta este compusă din experții în urbanism Elena Lemnaru, Alexandra Fetter, Larisa Gonțilă și Claudiu Bîță. Echipa a fost într-o primă vizită la Cluj-Napoca, unde a cartat în sistemul GIS cartierele și principalele repere pentru a le putea vizita, a luat la pas orașul și a avut primele întâlniri de cunoaștere cu Ordinul Arhitecților din România – Transilvania, societatea civilă și municipalitatea.

Date din teren au fost culese cu ajutorul aplicației Collector. “Dincolo de analize și concluzii ce vor face obiectul unor rapoarte amănunțite, ne-au impresionat primele mărturisiri, la cald, ale colegilor. Cluj-Napoca este un oraș – cum puține sunt în România – ce poate fi observat și analizat de sus, de pe un deal.

De acolo se remarcă foarte ușor etapele de dezvoltare – perioada medievală (centrul vechi), perioada comunistă – cu cartierele emblematice și perioada postdecembristă – cu zone nou dezvoltate (cartiere precum Bună Ziua, Europa, Măgura). Arhitectura este modernă, de bună calitate. Oamenii sunt deschiși spre dialog și formează o comunitate implicată în procesul de dezvoltare a orașului”, au relatat reprezentanții Synergetics.

Aceasta este o companie de consultanță care sprijină administrația publică centrală și locală din România să devină un model european de transformare digitală. Synergetics integrează analize, studii, strategie și suport în implementare și inovează sisteme și aplicații digitale care simplifică interacțiunea dintre administrația publică și cetățean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un secol de contabilitate, aniversat în Maramureș și Sălaj

Articolul următor

Este gata strategia de dezvoltare urbană a Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share