Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un secol de contabilitate, aniversat în Maramureș și Sălaj

Ziua Națională a Contabilului Român a fost sărbătorită de către corpul de specialiști împreună cu administrația din județele Sălaj și Maramureș.

 

 

S-au împlinit 100 de ani de când Regele Ferdinand I a semnat decretul de înființare a organismului profesional numit inițial Corpul de Contabili Autorizați și Experți Contabili, ca organizație profesională independentă. La manifestările organizate pentru a marca evenimentul în Maramureș, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Radu Trufan, a primit o diplomă și o plachetă aniversară.

”Sărbătorim centenarul de la recunoașterea profesiei de contabil. O profesie cu tradiție, care are ca atribuții esențiale standardizarea activității contabile și derularea activității de audit, care de-a lungul anilor a devenit una dintre cele mai importante profesii din domeniul economic. Vă definesc principii precum încrederea, onoarea, independenţa și moralitatea.

Vă felicit pentru faptul că sunteți ancorați în realitate, aliniați la standardele europene, angajați în permanență în perfecționarea continuă a legislației contabile și fiscale conform standardelor internaționale. Sunteți cel mai puternic organism profesional din Sud-Estul Europei”, a subliniat Radu Trufan.

În Sălaj a dat curs invitației președintele județului, Dinu Iancu-Sălăjanu. “Meseria de contabil este una la fel de nobilă ca acum un secol, de mare importanță pentru buna funcționare a unei companii sau instituții, poate face diferența între performanță și regres. În acești ani ați demonstrat profesionalism, perserverență și mai ales că sunteți una dintre rotițele motorului de creștere economică locală și națională.

Pentru mine relația de colaborare cu departamentul financiar-contabil este una vitală, atât pentru bunul mers al instituției, cât și pentru dezvoltarea și implementarea unor proiecte de maximă importanță. O analiză financiar-contabilă corectă și bine elaborată îmi oferă o perspectivă foarte clară asupra oportunității și legalității unei investiții sau cheltuieli. Am o deosebită considerație față de meseria de contabil, una dintre cele mai importante profesii din domeniul economic”, a spus oficialul CJ Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electrogrup a finalizat centrala de la Câmpia Turzii

Articolul următor

Synergetics va reactualiza planul urbanistic al Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share