Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electrogrup a finalizat centrala de la Câmpia Turzii

Municipalitatea din Câmpia Turzii a realizat recepția centralei electrice ridicate în localitate de către constructorii de la Electrogrup pentru producătorul Nova Power & Gas (NPG).

„Prin intermediul acestei investiții, NPG va produce energie electrică, un element de utilitate publică esențial pentru arealul nostru. Investiția a debutat în 5 decembrie 2020, după ce primăria a emis în timp record certificatele de urbanism, autorizațiile de construire și alte documente necesare.

În următorii doi ani, în aceeași zonă, vor fi realizate alte două noi investiții – de 8 și 80 de milioane de euro. Îmi reafirm susținerea față de investitorii privați care vin și generează plusvaloare pentru Câmpia Turzii”, a precizat primarul Dorin Lojigan. Centrala are o putere instalată de 13,4 MW. ‘Principalul avantaj al acesteia îl reprezintă reducerea poluării cu până la 50% în comparație cu o centrală electrică de aceeași putere pe cărbune”, conform reprezentanților societății.

NPG și Electrogrup au început lucrările în decembrie 2020. „E prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Vrem să ridicăm aici și o centrală electrică pe bază de gaze naturale, de 100 MW. Ne vom extinde semnificativ producția în energia fotovoltaică”, a precizat conducerea NPG.

Proiectul privat de generare de electricitate include un ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6,72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie de 20kV.

Centrala este localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deținut de NPG, care alimentează consumatorii din zonă. NPG și Electrogrup fac parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul târg de joburi față în față la Oradea, după multe luni de pandemie

Articolul următor

Un secol de contabilitate, aniversat în Maramureș și Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share