Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vicepreședintele Băncii Mondiale reafirmă angajamentul pentru România

În prima sa vizită oficială în România, Anna Bjerde, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, a apreciat nivelul înalt recent de creștere economică al țării, precum și răspunsul eficient al țării la criza economică și la cea din domeniul sănătății generate de pandemia de COVID-19. Se așteaptă ca aceste eforturi să faciliteze o creștere economică în 2021 la niveluri similare cu cele de dinainte de pandemie.

În timpul vizitei sale, Anna Bjerde a reafirmat angajamentul Băncii Mondiale de a sprijini România pentru o redresare post-pandemică prietenoasă cu mediul, rezilientă și incluzivă. Ea a subliniat necesitatea implementării unor reforme structurale ambițioase și a consolidării fiscale, asigurând sprijinul celor mai vulnerabili membri ai societății, precum și consolidarea instituțiilor țării.

Vizita a avut loc în perioada 12-14 iulie și a inclus întâlniri la nivel înalt și discuții aprofundate cu autorități publice, societatea civilă, sectorul privat și parteneri de dezvoltare. Anna Bjerde s-a întâlnit și cu președintele României, Klaus Iohannis, pentru a discuta despre eforturile continue de redresare ale României, inclusiv despre reformele în sectorul educației în urma provocărilor generate de pandemie. Cu premierul Florin Cîțu și alți membri ai cabinetului acestuia, Anna Bjerde a discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și reforme prioritare pentru a încuraja o redresare durabilă din punct de vedere fiscal, ce protejează mediul înconjurător și care este favorabilă incluziunii sociale în țară.

Vizita a marcat semnarea unui nou Memorandum de Înțelegere (MoU) între Banca Mondială și Guvernul României pentru furnizarea asistenței tehnice până în anul 2029. În cadrul acestui Memorandum, Banca Mondială va sprijini guvernul în eforturile sale ce urmăresc convergența României la standardele UE, încurajarea prosperității în cadrul întregii societăți, reducerea sărăciei, promovarea incluziunii sociale și consolidarea capacității generale a administrației publice.

Înainte de pandemie, românia a cunoscut una dintre cele mai rapide rate de creștere economică din Uniunea Europeană și o reducere semnificativă a sărăciei. Dar țara are nevoie de instituții mai puternice și de disciplină fiscală pentru a menține o creștere economică de care să beneficieze toți cetățenii. Este important ca România să își îmbunătățească urgent reziliența în fața dezastrelor naturale și a schimbărilor climatice, pentru o redresare echitabilă și sustenabilă,” este mesajul principal al Annei Bjerde.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

121 de meșteri populari prezenți la Târgul Meșterilor Populari de la Oradea

Articolul următor

Discuții despre avizele necesare pentru realizarea Drumului Expres Oradea-Arad

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share