Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenoarele din Ardeal vor să facă afaceri dincolo de Prut

Femei de afaceri din Brașov, Mureș și Cluj au participat la un forum economic în Republica Moldova unde principalele teme au fost digitalizarea, educația antreprenorială, relațiile bilaterale dintre mediul de afaceri și cooperarea academică.

Delegația Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a fost condusă de președintele Cristina Chiriac. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Digital Park și StarNet – singurul hub digital din țara vecină, investiție de 50 milioane euro. Misiunea CONAF a vizat întrevederi cu reprezentanți ai mediilor antreprenorial, asociativ, academic și cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

“Dezvoltarea relațiilor bilaterale și susținerea antreprenoriatului sunt esențiale pentru dezvoltarea economică a unui stat. Împreună putem realiza proiecte de succes: exemplul colaborării academice dintre Universitatea Babeș-Bolyai și Digital Park Chișinău, cel dintre CONAF și Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), echilibrul între mediul de afaceri și cel academic din cele două țări reprezintă principalul catalizator al unor relații bilaterale fructuoase.

Pentru a scala însă astfel de inițiative este nevoie de îmbunătățirea cadrului legislativ, astfel încât să încurajeze accesul investitorilor pe piața din Moldova, să susțină inițiativa privată dispusă să investească și să deschidă noi orizonturi de colaborare”, a transmis președintele CONAF.

CONAF și AFAM și-au consolidat parteneriatul în vederea dezvoltării de proiecte durabile pentru susținerea femeilor în afaceri, educație antreprenorială și digitalizare. Delegația CONAF a fost formată din reprezentanți ai industriilor de beauty, IT, turism, educație, consultanță, energie, chimică și alimentară.

Județele reprezentate au fost Cluj, Brașov, Iași, Mureș, Suceava, Bacău, Botoșani, municipiul București. CONAF are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice și culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritățile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

32 de mașini de epocă participă Raliul „Drumul Vinului” din județul Bihor

Articolul următor

Ghenie are două lucrări în topul licitațiilor de artă din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share