Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat la Sibiu pentru sprijinirea producătorilor locali

Producătorii locali din județul Sibiu sunt îndemnați să înființeze PGL-uri – așa-numite Puncte Gastronomice Locale. În acest sens, Consiliul Județean și Direcția Sanitar-Veterinară au stabilit într-un protocol de colaborare principalele direcții pentru ca acest proces să poată avea loc.

Prin acest protocol Consiliului Județean Sibiu îi revin sarcinile de a identifica producători interesați de înființarea Punctelor Gastronomice Locale, de a colabora cu autoritățile locale și cu IMM-urile, precum și de a organiza diverse întâlniri pentru informarea persoanelor interesate cu privire la conceptul unitar de Punct Gastronomic Local, modul de organizare, documentele necesare și condițiile de autorizare.

La rândul său, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu va verifica atât documentațiile depuse, cât și îndeplinirea condițiilor igienico- sanitare ale locației vizate pentru desfășurarea activității Punctului Gastronomic Local.

Președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean crede că aceste PLG reprezintă „cea mai bună variantă prin care putem oferi celor care călătoresc prin județul nostru oportunitatea de a se bucura de bucatele tradiționale sibiene”.

Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia. În prezent, în județul Sibiu sunt înființate 13 Puncte Gastronomice Locale.

Precizăm că pe site-ul Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor poate fi consultat Ghidul de bune practici de igienă și producție culinară – PUNCT GASTRONOMIC LOCAL.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața hotelieră își așteaptă revenirea până în 2024

Articolul următor

Începe drumul spre euro digital: 2 ani de studiu și 3 ani de implementare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share