Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe drumul spre euro digital: 2 ani de studiu și 3 ani de implementare

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a anunțat miercuri planurile privind lansarea unui euro digital. Procesul va dura 2 ani de studiu și alți 3 pentru implementare.

BCE vrea astfel să facă față ofensivei inițiativelor private și a criptomonedelor care nu se întemeiază pe puterea vreunei economii, dar sunt foarte atractive tocmai pentru că scapă oricărei reglementări.

Guvernatorii BCE au „decis să lanseze faza investigativă a proiectului euro digital”, care „va dura 24 de luni şi este destinată să răspundă la o serie de aspecte cheie precum designul şi distribuţia”, a informat BCE, citată de cursdeguvernare.ro.

BCE precizează că o decizie fermă cu privire la lansarea unui euro digital va fi luată la finalul „fazei exploratorii”, dar realitatea piețelor financiare ar putea grăbi, ulterior, procesul de implementare estimat acum la 3 ani.

„Au trecut 9 luni de când am publicat raportul nostru despre un euro digital. În acea perioadă, am efectuat analize suplimentare, am căutat contribuții de la cetățeni și profesioniști și am realizat câteva experimente, cu rezultate încurajatoare. Toate acestea ne-au determinat să decidem să trecem la etapa următoare și să începem proiectul unui euro digital”, a declarat președinta BCE Christine Lagarde într-un comunicat de presă.

Euro digital, sau e-euro nu va înlocui numerarul ci îl va completa, asigură BCE. Vor putea fi constituite depozite în e-euro direct la BCE, ceea ce le va face implicit mai sigure decât pe cele ale băncilor comerciale.

E-euro va fi cel mai probabil folosit în portofele electronice pe care cetăţenii le pot păstra la BCE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat la Sibiu pentru sprijinirea producătorilor locali

Articolul următor

Garda Austriacă revine la Cetatea Alba Carolina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share