Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Coada Lacului, dat în folosință

Zalăul va crea 10 parcuri, cu ajutorul unor fonduri europene de 3 milioane de euro, în cadrul unui program care vizează reconvertirea unor terenuri degradate în oaze de agrement.    

Parcul de la Coada Lacului, de lângă benzinăria Lukoil, este al patrulea dat în folosință, din cele 10 proiecte, în valoare de 15 milioane de lei. Au mai fost date în folosință în primăvară încă trei astfel de amenajări, în Dumbrava. Un astfel de parc este pe str. Viitorului, în zona blocurilor Agenției Naționale pentru Locuințe, unul în zona str. V. Deleu și unul între V. Deleu și General Dragalina.

Încă patru vor fi gata până în toamnă. Fostele terenuri virane sunt acum amenajate cu gazon, alei, aparatură de joacă pentru copii și de fitness, bănci și măsuțe. În parcul Coada Lacului s-a construit și un mic teren de fotbal. “Aparatele de joacă și de fitness sunt de ultimă generație și au ridicat standardele în oraș. Pe viitor vrem să aducem toate cele 41 de locuri de joacă din Zalău la acest nivel. Mai mult, rezultatul mă inspiră pentru un proiect mai ambițios pentru zona pe care zălăuanii o numesc Coada Lacului.

De jur împrejurul fostului lac de retenție am putea construi o pistă de alergare, cu amenajări de rigoare cu verdeață, cu gazon, și nu ar fi exclus să obținem și un luciu de apă, pentru un parc de agrement deosebit. Zona ar căpăta un cu totul alt aspect, funcționalitatea ar fi de netăgăduit, sunt convins că zălăuanii ar aprecia proiectul”, consideră viceprimarul Teodor Bălăjel.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorul Kesz, în grafic cu One Mircea Eliade

Articolul următor

Șase orașe din Transilvania – Banat în top 10 administrații eficiente din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share