Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mai puține avioane pe cerul Clujului

Numărul aeronavelor care zboară peste Cluj-Napoca a fost redus începând cu această vară pentru a diminua poluarea fonică în municipiu.

Deputatul Viorel Băltărețu a inițiat, în primăvară, o dezbatere pentru reducerea nivelului de zgomot produs de traficul aerian peste Cluj-Napoca, o nouă analiză fiind realizată în 15 iulie. În urma discuțiilor cu reprezentanții Romatsa și companiilor aeriene, s-a propus ca în intervalul 23:00-07:00, avioanele să aterizeze sau să decoleze – în majoritatea cazurilor –  înspre și dinspre comuna Apahida.

Noua analiză relevă că dintr-un total de 53 de decolări în intervalul orar menționat în luna mai, 11 au avut loc peste Apahida, în timp ce 42 au decolat peste Cluj-Napoca. În iunie, dintr-un total de 69 de decolări, 37 s-au desfășurat peste Apahida și 32 peste Cluj-Napoca.

“E un real progres. Și totuși, ce putem face mai bine? Răspunsul stă în investiții în infrastructură: căile noi de rulare ar avea impact semnificativ în reducerea suplimentară a poluării fonice. Susțin accelerarea acestor lucrări, dar și asumarea, de către toți operatorii de pe aeroport, a creșterii numărului de zboruri nocturne spre Apahida”, a declarat Băltărețu.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a prelungit recent programul centrului de testare a coronavirusului OK Medical din incintă, serviciile de testare rapidă sau PCR fiind disponibile zilnic, în intervalul orar 05:00-21.00.

De pe AIAIC efectuează zboruri regulate, sezoniere sau chartere Tarom, Wizz Air, Lufthansa, Blue Air, HiSky, LOT Polish Airlines, Ryanair, Animawings și Turkish Airlines. Țările acoperite de aceștia sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Egipt, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Marea Britanie, Spania, Suedia, Tunisia, Turcia.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

14 creativi din Ardeal, selectați pentru finanțare UE

Articolul următor

FOTO: Prima ediție a raliului Wine and Classics by Villa Vinèa în 14 august

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share