Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

14 creativi din Ardeal, selectați pentru finanțare UE

Companiile Inno Robotics, Cosmi Make Up Store, Inova IT, Hygia Consult, Bioagrotur vor primi cele mai mari sume în competiția pentru servicii culturale și creative din bani europeni, în urma selecției stabilite de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).

Acestea vor beneficia de câte 24.500 de lei. Cele mai multe firme selectate prestează servicii de publicitate, creare de website și dezvoltare de aplicații software, mai puțin servicii de arhitectură sau de design. Punctajul cel mai mare, de 94,43, l-a îndeplinit Kema Tronic, care va beneficia însă de doar 9.800 de lei.

În perioada 21 mai – 20 iunie, firmele din Regiunea Nord-Vest (RNV) din sectoare tradiționale au avut posibilitatea de a solicita servicii culturale și creative pentru dezvoltarea afacerii, prin depunerea unei aplicații de tip cerere în etapa I a apelului regional de vouchere creative. Apelul este gestionat de ADRNV sub forma unei inițiative pilot în proiectul Alianță Regională de Industrii Creative, cofinanțat din programul de cooperare teritorială Interreg Europe.

Au fost depuse 46 de aplicații din șase județe, reprezentând firme din industria alimentară, hoteluri-restaurante, industria prelucrătoare, producție de mobilier, robotică, mase plastice, textile, inginerie și cercetare-dezvoltare, consultanță și instruire, comerț și reparații. Majoritatea cererilor au avut la bază nevoia firmelor pentru servicii de publicitate (campanii publicitare, panouri outdoor, creare de conținut și publicitate online pe rețele sociale sau platforme web, servicii fotografice și video cu scop publicitar).

În perioada 14-23 iulie se desfășoară etapa II, cea de depunere a ofertelor de servicii de către furnizorii de servicii culturale și creative solicitate de câștigătorii voucherelor. În urma analizei ofertelor primite și a desemnării ofertei câștigătoare pentru fiecare dintre cele 14 cereri de servicii culturale și creative, se va semna câte un contract între ADRNV în calitate de finanțator al serviciului, firma aplicantă care va beneficia de serviciul creativ și furnizorul serviciului.

În baza unui raport succint, a facturii și a procesului verbal de recepție a serviciului, ADRNV va face plata către furnizorul de servicii, la finalul prestării sau, în funcție de valoarea voucherului, printr-o transă intermediară. Inițiativa are ca obiectiv stimularea colaborării transsectoriale, generarea de efecte economice transversale, stimularea inovării în activitatea IMM-urilor din sectoarele tradiționale, prin aportul serviciilor cu caracter cultural și creativ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SPEEDWELL rambursează împrumutul de 10.1 milioane de euro primit de la BRD Société Générale Group

Articolul următor

Mai puține avioane pe cerul Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share