Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echipa României a câștigat finala Campionatului Internațional de Robotică

Este prima dată în ultimii 30 de ani când câștigă Finala Mondială o echipă care nu este din Statele Unite.

Ionuț Panea, coordonatorul echipei României, a transmis experiența pe care a avut-o echipa la Chicago. „Am făcut sacrificii foarte, foarte mari ca să ajungem la campionatul de robotică din Chicago. Eram foarte, foarte încrezători. În aprilie am doborât toate echipele din Rusia și fix cu două zile înainte de plecare am avut și un concurs online cu cele mai bune echipe din zona Asia Pacific, și parcă simțeam că ăsta e momentul nostru. Copiii erau foarte, foarte motivați și ne doream foarte mult o victorie. A fost foarte greu, a trebuit să luptăm împotriva celor mai bune echipe din America, a fost extraordinar de solicitant, dar am avut un ajutor neașteptat din partea comunității de români din Chicago. A fost un sentiment de nedescris în momentul în care am reușit nu doar să-i bătem pe americani, dar să doborâm recordul mondial. I-am demoralizat complet, nu știau ce să mai facă, nu se așteptau la un rezultat atât de bun din partea noastră, doar că au fost o grămadă de luni de muncă, de pregătire, așteptări și a fost ceva de nedescris”, a spus Panea.

Campionatul Internaţional de la Chicago a avut loc pe 16 şi 17 iulie 2021, în format fizic, unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii.

Iniţial, echipa de Robotică a României AutoVortex a participat la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie 2021 şi apoi a câştigat locului 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, astfel că cele trei divizii ale echipei româneşti au obţinut dreptul de a participa la Campionatul din SUA.

La Chicago, echipa României a terminat pe locul 1 la meciurile de calificare prin obţinerea celui mai mare punctaj cumulat şi astfel a devenit căpitan de alianţă împreună cu partenerii de la AutoVortex FAN COURIER.

În semifinală, românii s-au detaşat în faţa celor mai bune echipe americane şi au reuşit un nou record mondial la puncte, scrie news.ro.

Din 1989 este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reuşeşte să câştige locul 1 pe pământ american.

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul emerit Ion Rareş Ştefan.

Elevii participanţi au mai fost: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Brînzan Victor – Şcoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Grec Carina Gabriela – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Naţional „Mihai Neculce” din Bucureşti, Iacob Ana Maria – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Caraenache Ştefan – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca – Şcoala Americană din Voluntari, Vişoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profesori de economie de renume vin la Universitatea din Sibiu

Articolul următor

FOTO: 190.000 de lei amenzi pentru proprietarii de balastiere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share