Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO: 190.000 de lei amenzi pentru proprietarii de balastiere

Echipe de inspectori din cadrul Administrațiilor Bazinale de Apă (Olt, Prut-Bârlad și Banat) în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului General  al Poliței București și ale Inspectoratelor Județene de Poliție, în perioada 14-17 iulie au efectuat controale de verificare a activității de exploatare a agregatelor minerale din bazinul hidrografic Mureș, respectiv din județele Mureș, Hunedoara și Alba. Fiecare echipă a fost însoțită de un topograf autorizat, iar sancțiunile s-au ridicat la peste 190.000 lei, se arată într-un comunicat remis de Compartimentul de Comunicare și relații cu presa al Administrației Naționale Apele Române.

„În cadrul acestor controale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 190.000 lei. Echipele de control au verificat măsurile dispuse prin actele de reglementare, tehnologia de exploatare folosită, existența bornelor perimetrale, gropi sau denivelări ale perimetrelor. De asemenea, au fost verificate buletinele de analize cu privire la respectarea indicatorilor de calitate ai apelor uzate evacuate în cursurile de apă de la stațiile de sortare – spălare de agregate minerale”, se arată în sursa citată.

Reprezentanții Administrației Naționale Apele Române atrag atenție asupra faptului că „exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albie are impact negativ asupra activității de gospodărire a apelor punând în pericol stabilitatea malurilor, iar, prin crearea unor depozite din nisip, pietriș și pământ, secțiunile de scurgere se pot bloca provocând creșteri artificiale ale nivelurilor apelor. Acțiunile de verificare și control comun între Apele Române și alte instituții abilitate vor continua la nivel național până la sfârșitul anului”, după cum se anunță în comunicat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Echipa României a câștigat finala Campionatului Internațional de Robotică

Articolul următor

Someș Delivery pregătește un culoar verde-albastru la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share