Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Someș Delivery pregătește un culoar verde-albastru la Cluj

Mai multe organizații clujene și rețeaua germană Lidl vor demara un proiect care va străbate localitățile Florești, Cluj-Napoca și Apahida.  

Someșul Culoar Verde-Albastru este proiectul colaborativ pe care l-a inițiat Someș Delivery alături de Asociația Societate Organizată Sustenabil (Someșul Nostru) și Asociația Clujul Sustenabil. Acesta face parte din programul “Cu apele curate”, implementat cu sprijinul Lidl Romania și vizează transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate.

“Totul pornește de la reducerea poluării Someșului, iar acest lucru se poate întâmpla numai prin inițierea unei colaborări instituționale între administrațiile din Cluj-Napoca, Florești și Apahida, pentru început. Cu acest scop în minte, pregătim un an plin de evenimente, drumeții, dezbateri, explorări, discuții despre lucrurile importante pentru un Someș așa cum ni-l dorim”, au motivat inițiatorii demersului.

“Cu apele curate” este un program susținut de Lidl România, ce contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia cuprinde cinci direcții de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea designului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. Programul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publica, Bloc0 și Asociația pentru Relații Comunitare.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO: 190.000 de lei amenzi pentru proprietarii de balastiere

Articolul următor

Un oier din Brașov îi îndeamnă pe crescătorii de animale să negocieze prețul produselor lor

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share