Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un oier din Brașov îi îndeamnă pe crescătorii de animale să negocieze prețul produselor lor

Un cunoscut oier din Făgăraș, județul Brașov, îi îndeamnă pe crescătorii de animale români să negocieze prețul produsele pe care le aduc pe piață, ca acestea să obțină un preț „corect”. El critică politica Ministerului Agriculturii în raport cu producătorii autohtoni.

Într-un mesaj transmis pe grupul de Facebook – Grupul Ciobanilor Adevărați, oierul Ioan Suciu critică actuala conducere a Ministerului Agriculturii prin reprezentanții săi, deoarece nu pun preț pe rasele autohtone de animale.

„Zi faină colegi! Noi suntem români, noi suntem români….Dar unii de prin MADR sunt ”habarniști”….Oile trebuie înlocuite cu cele din Germania, Italia, câinii cu cei din Rusia, Turcia, porcii cu cei din Ungaria, vacile cu Belgia, Franța și ale noastre ce le facem, le ducem la abator, nu? Că până acum 10 ani am trăit după cele străine? Oare cum ajung toți prin conducere și vorbesc doar din filme? Acum știm care este interesul, că nu suntem nici noi chiar așa de reduși cum ne cred ei…Au ”berbeci de rasă străină și trebuie vânduți” interesul poartă fesul…Nu ar fi mai bine ca MADR să facă ce trebuie pentru crescători și să lase reclama pentru alții? Ce ne mai reprezintă ca țară dacă totul este străin? Oare când va veni momentul și ne vor întreba care sunt rasele noastre de animale, cu ce ”defilăm”? Cu capul lor ăla sec ce îl au? Că nu ajunge un om cu caracter acolo, sus, să-i zboare afară pe toți pupincuriștii Europei și ai banilor, că nu se mai văd sătui odată…”, spune oierul Ioan Suciu din zona Făgărașului, citat de agrointel.ro.

Ioan Suciu îi îndeamnă pe crescătorii de animale să țină la prețul cu care își vând produsele. „Negociați prețul la miel, negociați prețul la lapte pentru toată România să fie la fel, căutați să fie lâna vândută corect, pășunile să fie atribuite celor care au animale, opriți jaful cu actele false, susțineți crescătorii ca cei din UE, nu le dați 10 lei ca la cerșetori…Și lăsați, că știe el fiecare ce să țină și cum să le țină…Ce stres aveți voi…Pfff….Cu respect, ciobănași!”, este mesajul crescătorului de oi Ioan Suciu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Someș Delivery pregătește un culoar verde-albastru la Cluj

Articolul următor

Primul ansamblu rezidențial destinat seniorilor, ridicat la Apahida

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share