Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Facultățile de psihologie, economie și IT, cele mai căutate la Cluj

21.000 de candidați s-au înscris, în prima săptămână, pentru admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.  

2.500 de absolvenți de liceu au susținut, în decurs de două zile, examenul scris pentru admiterea la Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) și la Facultatea de Drept din cadrul UBB. Înscrierile pentru prima sesiune a admiterii au început în 12 iulie, numărul candidaților ajungând, după prima săptămână de înscrieri, la 17.000 pentru studiile de licență, respectiv 4.000 pentru studiile de master.

Cele mai căutate de la UBB, la nivel de licență, sunt, după prima săptămână de înscrieri, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, care a atras 3.300 de absolvenți de liceu, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (3.126), FMI (1.600), Facultatea de Litere (1.589), Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (1.400).

Pentru anul universitar 2021-2022, UBB a scos la concurs 5.279 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, 10.670 de locuri în regim cu taxă și 2.840 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Absolvenții de facultate care vor să se înscrie la master pot opta pentru 3.879 de locuri la buget şi 6.332 de locuri la taxă existente la cele 147 de programe în limba română, 42 în maghiară, 37 în engleză, 5 în germană și 4 în franceză. Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 și 29 iulie, iar înscrierile se desfășoară online.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comisia Europeană vrea să interzică tranzacțiile anonime cu criptomonede

Articolul următor

În Oradea se vor amenaja 26 de treceri de pietoni iluminate inteligent

Citește și:
Citeste mai mult

Podul din Turda peste Arieș, finalizat

Săptămâna viitoare va fi dat în folosință podul de peste râul Arieș din Turda, lucrare așteptată de locuitori.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share