Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linii de asamblare într-o nouă dimensiune cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală

Simulare virtuală înainte de punerea în funcțiune a unei linii de producție. Se întâmplă la Timișoara, în fabrica de componente electronice Continental, acolo unde ochelarii de realitate virtuală sunt folosiți pentru cea mai bună amplasare a locului unde sunt fabricate produse pentru cele mai noi modele de mașini. Noile linii de asamblare pot fi vizitate într-un mediu virtual, cu mult timp înainte de implementarea lor fizică. Asemenea altor tehnologii folosite de Continental, și această soluție tehnologică face parte integrantă din strategia companiei cu privire la implementarea industriei 4.0 în locațiile sale. Scopul este de a optimiza întregul lanț valoric folosind procese digitalizate și fluxuri de date cu transparență și predictibilitate ridicate, timpi scurți de producție, stocuri reduse și flexibilitate ridicată.

Prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală, se poate obține o senzație mult mai apropiată de linia de asamblare care urmează să fie integrată în producție. Contribuția acestei tehnologii are un impact major asupra digitalizării locației. Nu doar că se pot folosi din orice colț al lumii, ci se pot conecta și mai multe persoane la aceeași cameră virtuală unde se pot desfășura tururi virtuale ale fabricii. Pe de altă parte, proiectele care se doresc a fi introduse în producție sunt mult mai ușor de revizuit vizual, în loc de a fi doar imaginate. De asemenea, pe viitor se dorește ca instructajul noilor operatori să fie realizat prin intermediul acestei tehnologii.

„Realitatea virtuală reprezintă un avantaj substanțial în ceea ce privește producția noastră. Acesta este doar primul pas care ne îndrumă către îndeplinirea viziunii fabricii digitale, o fabrică în care planificarea și organizarea sunt efectuate cu ușurință și rapiditate, iar crearea și proiectarea unor posibile scenarii este un punct forte pentru îmbunătățirea fiecărui proces. Intenționăm să ducem acest proiect la următorul nivel, iar acesta este doar începutul,” spune Dr. Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice din Timișoara.

Și în celelalte fabrici Continental din țară sunt folosiți ochelarii de realitate virtuală. Spre exemplu, în fabrica de componente electronice din Sibiu, în unitatea de producție ContiTech și în fabrica de anvelope din Timișoara, compania oferă un serviciu – Smart glasses for remote expert – folosit pentru diverse audituri remote și pentru orice tip de intervenție ce necesita un expert la distanță secondat de un tehnician la fața locului. Același serviciu este oferit și în fabrica de componente electronice din Timișoara. Printre beneficii se numără de asemnea o organizare mai eficientă a costurilor, cât și  prevenirea răspândirii coronavirusului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara caută furnizor pentru 22.000 de megawatti

Articolul următor

Privind înapoi cu mândrie. Apulum înseamnă tradiție, pasiune, redescoperire și încredere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share