Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se caută campionii dezvoltării durabile în educație

Secretariatul General al Guvernului a lansat competiția națională adresată celor care au derulat proiecte în domeniul educației, competiție organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Proiectele trebuie să se fi desfășurat în ultimii 3 ani și să aibă legătură cu cel puțin unul dintre următoarele Obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD):

ODD 1 (fără sărăcie)
ODD 4 (educație de calitate pentru toți)
ODD 5 (egalitate de gen)
ODD 10 (reducerea inegalităților)
ODD 11 (orașe și comunități durabile)
ODD 13 (acțiune climatică)
ODD 16 (pace, justiție, instituții)

Competiția se adresează ONG-urilor, școlilor, liceelor, grădinițelor, Inspectoratelor școlare județene, instituțiilor de tipul „Palatul Copiilor” și „Casa Corpului Didactic”, universitățiloc și institutelor de cercetare & dezvoltare, instituțiilor administrației publice locale și centrale, precum și societăților comerciale.

Înscrierea în concurs se face până pe 15 septembrie 2021.

„Anul acesta răsplătim „campionii dezvoltării durabile în EDUCAȚIE”, pentru a atrage atenția asupra acestui domeniu pus la grea încercare în timpul pandemiei și a cărui evoluție influențează dramatic întreaga societate. Așadar, căutăm proiecte cu viziune în sfera educației și a dezvoltării durabile, pentru că o societate sustenabilă se face doar educându-i pe cei care o vor proiecta și o vor construi. Sperăm ca inițiativele campionilor să îi inspire și pe alții”, a declarat László Borbély, Consilier de Stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Competiția face parte dintr-un amplu program de conștientizare și informare privind cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă din Agenda 2030. Programul se întinde pe durata a 7 ani și va premia în fiecare an campionii câte unui domeniu dintre următoarele: 1. Educație; 2. Echitate; 3. Sănătate; 4. Apă; 5. Schimbări climatice; 6. Consum și producție; 7. Digitalizare. Anul 2021 este dedicat EDUCAȚIEI.

Juriul va alege câte un „campion în educație” din fiecare categorie, iar aceștia vor fi premiați la Gala Dezvoltării Durabile, organizată în luna noiembrie a acestui an, în parteneriat cu TVR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP și Rohlik semnează un parteneriat pe termen lung pentru un spațiu de 12.000 m2

Articolul următor

Vodafone România a obținut venituri din servicii de 191 milioane euro în trimestrul 2

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share