Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se asfaltează drumul dintre județele Cluj și Bistrița-Năsăud

Pe Drumul Județean 161F Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud au început lucrări de întreținere care se vor finaliza cu așternerea covorului asfaltic.

Lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de 5 km, tronsonul cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 3+000 urmând să fie și asfaltat. “La finalizarea lor, acest drum va asigura o nouă legătură între Cluj şi Bistrița-Năsăud, cu consecințe pozitive în dezvoltarea economico-socială a întregii zone”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Operațiunile vor consta în plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, așternerea de strat de piatră, așternerea de strat de balast, aducerea la profil și completarea acostamentelor.

Vor fi executate lucrări de realizare a fundației din blocaj de piatră brută, reprofilare a drumurilor laterale, refacere a terasamentelor deteriorate, curățare a șanțurilor și a rigolelor, tăiere a lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuire și prelungire de podețe, refacere a timpanelor la podețe, montare de parapeți metalici, așternere a stratului de balast stabilizat și, în final, a covorului asfaltic.

În această fază, lucrările constau în reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră, aducerea la profil a acostamentelor și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.

Total
44
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiu: 32% dintre pensionari, dublu față de persoanele cu loc de muncă, nu utilizează niciun fel de produs financiar

Articolul următor

Untold își caută 2.000 de voluntari

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
44
Share