Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

5 dispozitive wireless care îți fac viața mai sigură și mai ușoară

Tehnologia wireless există de ceva vreme, dar abia recent a intrat în folosință uzuală. Oamenii obișnuiți se pot bucura de avantajele tehnologiei prin încorporarea ei în diferite gadgeturi care ușurează viața cotidiană, oferă securitate superioară și transformă locuința într-una a viitorului. Progresul tehnologic a permis noilor gadgeturi să aibă prețuri accesibile și să funcționeze cel puțin la fel de bine ca cele ce folosesc fire pentru transmiterea diferitelor semnale. 

Schimbările sunt impresionante. În cazul internetului evoluția este cel mai ușor de surprins. Dacă în urmă cu câțiva ani internetul wireless aproape că nu exista și acolo unde putea fi întâlnit funcționa la viteze mult inferioare față de internetul prin cablu, în prezent se încorporează a cincea generație de transmisie fără fir a semnalului de internet ceea ce va însemna atingerea unor viteze impresionante, superioare, în cele mai mult cazuri, transmiterii clasice. 

Iată cele 5 dispozitive fără fir, care îți pot îmbunătăți viața!

  1. Securitatea casei și a familiei este tot mai importantă în condițiile în care proprietățile au devenit tot mai bogate și mai expuse hoților. Instalarea unor sisteme de alarma cu wireless este ușor de realizat și nu necesită modificări în interiorul și exteriorul casei, oferind, însă, un grad de supraveghere extrem de ridicat. Site-ul A2t.ro pune la dispoziția clienților interesați o gamă variată de sisteme formate din senzori și camere performante, cu posibilitate de conectare direct la internet, ceea ce permite monitorizarea de la distanță a locuinței.
  2. Monitoarele wireless pentru supravegherea bebelușilor sunt printre primele gadgeturi care au fost utilizate frecvent de părinții care doresc să aibă sub supraveghere bebelușii, dar și să desfășoare alte activități prin casă. În prezent există astfel de monitoare care transmit nu doar sunetul, ci și imaginea, direct pe telefonul părintelui, acesta putând ști la orice oră ce face prichindelul, dacă are sau nu nevoie de atenție.
  3. Încărcătoarele wireless pentru dispozitive mobile elimină necesitatea încărcării prin intermediul unor cabluri cu mufe, fiind suficientă așezarea lor pe suprafața dispozitivului. Un alt avantaj este că acesta poate încărca mai multe gadgeturi în același timp, ceea ce este bineînțeles de dorit;
  4. Căștile wireless scutesc utilizatorul de necesitatea descurcării firelor, ceea ce la căștile clasice era întotdeauna o mare bătaie de cap. La dispozitivele moderne calitatea sunetului este ireproșabilă, asemănătoare cu cea a căștilor clasice. În plus, au dimensiuni reduse, fiind ușor de purtat și aproape invizibile;
  5. Tastatura și mouse-ul wireless au devenit un standard pentru persoanele care lucrează pe calculator și care nu mai doresc să depindă de cablurile ce se tot încurcă și care le împiedică să-și găsească un loc confortabil de lucru. Un alt atu al acestor gadgeturi este faptul că pot fi conectate și la alte dispozitive, de exemplu la televizoarele de tip SMART, care devin în acest mod adevărate centre multimedia.

În concluzie, tehnologia wireless nu este un moft, ci o necesitate pentru o viață cât mai confortabilă, mai sigură și mai eficientă. Vremea cablurilor a trecut, fiind momentul să se adopte noile tehnologii ale viitorului. 

 

Surse foto:

shutterstock.com

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orașul meu este Smart City! Un concurs național de desene pentru copiii smart

Articolul următor

La Liga - cel mai popular campionat de fotbal al Spaniei este pe cale să înceapă! Cum vor arăta meciurile?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share