Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castelul Banffy găzduiește tabere de restauratori

Domeniul Banffy din comuna clujeană Bonțida va deveni șantier-școală în vara aceasta, oferind un cadru inedit învățării și promovării meseriilor tradiționale de construcție.

Fundația Transilvania Trust (FTT) va organiza, în august, două tabere de restaurare pentru studenți arhitecți, ingineri constructori, angajați din domeniu, precum și altora interesați, în continuarea celei din perioada 27 iunie – 10 iulie. Scopul taberelor interetnice și interdisciplinare este păstrarea patrimoniului imaterial, a meseriilor tradiționale de construcții, a învățării prin restaurare, și promovarea excelenței în reabilitare prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională.

Programul de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, lansat la castel în 2001, până acum a avut 3.000 de participanți, din 32 de țări. Durata taberelor este de câte două săptămâni. În acest timp participanți din România, Ungaria și Franța învață despre principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri susținute și online de către profesori universitari și specialiști internaționali.

În cadrul atelierelor practice de zidărie, tâmplărie, restaurare mobilier vechi, respectiv pietrărie se lucrează cu meșteri restauratori din țară. Taberele se vor desfășura în perioadele 1-14 august și 15-28 august. Prima tabără este cofinanțată de Departamentul pentru Relații Interetnice din România, de Fundația Communitas și de Fondul Cultural Național din Ungaria, a doua se derulează cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Monaco Yacht Summit: September 21, 2021

Articolul următor

Maramureșul se împrumută cu 12 milioane de euro pentru investiții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share