Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul se împrumută cu 12 milioane de euro pentru investiții

Forul județean din Maramureș a decis să ia un credit de 60 de milioane de lei pentru a putea cofinanța proiectele de investiții importante pentru dezvoltarea județului.

Consilierii județeni au aprobat contractarea și garantarea de către Consiliul Județean a  unui împrumut de 60 de milioane de lei. 25,9 milioane de lei vor fi utilizați pentru taxa pe valoarea adăugată aferentă construirii depozitului ecologic din localitatea Sârbi. 9 milioane vor fi folosiți pentru proiectul de reabilitare a Drumului Nordului (loturile I și II), 5 milioane pentru reabilitarea Drumului Județean 109F, 100.000 pentru reabilitarea DJ 182B, 8,7 milioane pentru reabilitarea DJ 186, 6,3 milioane pentru reabilitarea DJ 187.

Alte 5 milioane de lei vor fi utilizați pentru achiziția de proiectare și execuție la Centrul de Terapii Alternative în Maramureș din cadrul proiectului Alternative Therapies în Maramureș and Ivano – Frankivsk. ”Avem câteva proiecte în derulare care necesită cofinanțare și care trebuie susținute de bugetul CJ Maramureș. Bugetul nostru nu-și permite să susțină aceste cofinanțări decât prin contractarea unui credit.

Aceste credite pe care le luăm nu pot fi folosite decât pentru secțiunea de dezvoltare, pentru proiectele pe care am stabilit că le vom finanța din acest credit, nicidecum pe secțiunea de funcționare”, a motivat Ionel Bogdan, președintele CJ. Prin rectificarea bugetului Maramureșului vor fi acordate sume pentru dezvoltare. Din excedentul bugetar vor fi finanțate studiile de fezabilitate necesare realizării a două proiecte de infrastructură importante pentru județ: pasajele Clubul Văcarilor și Italsofa din municipiul Baia Mare.

Total
3
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castelul Banffy găzduiește tabere de restauratori

Articolul următor

Podul de la Turda, gata înainte de termen

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
3
Share