Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liber la transportul cu tirurile în Transilvania și Banat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a  ridicat restricțiile de tonaj (7,5 t) pentru județele din zona Transilvaniei.

Acestea au fost anulate în 19 județe, dar se mențin în alte 22 afectate de caniculă, având în vedere prognozele emise de Administrația Națională de Meteorologie. CNAIR a informat că, din 2 august, începând cu ora 16:00, s-au ridicat restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe rețeaua rutieră din Caraș Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Sibiu, Alba, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Brașov, Mureș, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna, Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

În intervalul orar 12:00-20:00, rămân în vigoare restricțiile de circulație pentru aceste autovehicule în Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, Argeș, Giurgiu, București, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Ialomița, Călărasi, Tulcea și Constanța. Măsurile sunt dispuse în baza prevederilor ordonanţei de guvern privind regimul drumurilor, potrivit cărora administratorul lor poate interzice temporar circulaţia vehiculelor de peste 7,5 tone pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă.

Excepțiile legale sunt transporturile de persoane, de animale vii, de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, cu vehicule specializate destinate salubrizării, de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole și transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul a eliberat primele cărți electronice de identitate din România

Articolul următor

Bogdan Maioreanu - analist eToro: Deficitul de forță de muncă din industrii cheie amenință ritmul de redresare economică

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Floreștiului au fost anulate

Festivalul din cea mai mare comună a României ca număr de locuitori a fost blocat de autoritățile locale…
Citeste mai mult

Să ne rugăm, să nu vină iarna

România este dependentă și va rămâne dependentă de gazele de import.  Acest adevăr s-a mai încercat în trecut…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share