Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a eliberat primele cărți electronice de identitate din România

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) dat startul la Cluj unui proiect pilot pentru emiterea cărții electronice de identitate (CEI) în țara noastră.

“Prin implementarea acestui proiect ne îndeplinim o obligație europeană care derivă din adoptarea în 2019 a Regulamentului European (UE) 2019/1157 privind consolidarea securității cărților de identitate ale cetățenilor UE. La nivel național s-au făcut toți pașii, de ordin legislativ, pentru implementarea CEI, în special în perioada 2020-2021.

Documentul asigură cetățenilor garanții suplimentare de securitate și un acces facil la servicii esențiale. CEI va permite titularului autentificarea în platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice.

Emiterea CEI este rezultatul unei colaborări interinstituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document.

Pentru succesul acestui proiect este obligatoriu să fie parcursă fiecare etapă în parte cu profesionalism și seriozitate, astfel încât eliberarea acestui nou tip de document de identitate să devină o procedură obișnuită, la îndemâna cetățenilor.

Acest proiect pilot este deschizător de drumuri și va fi un exemplu de bună practică, la standardele de calitate si eficiență așteptate de cei care vor solicita acest nou tip de act de identitate”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apele Române vor finanțare pentru reducerea poluării pe râurile Ardealului

Articolul următor

Liber la transportul cu tirurile în Transilvania și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share