Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele Române vor finanțare pentru reducerea poluării pe râurile Ardealului

Administrația Națională Apele Române (ANAR) caută fonduri pentru a diminua poluarea cu materiale plutitoare în zona Transilvaniei, după modelul aplicat cu succes în Ungaria.

Un parteneriat strategic româno-ungar se profilează pentru ANAR în vederea stabilirii unor soluții viabile în ceea ce privește diminuarea poluării apelor de frontieră cu peturi sau alte tipuri de plutitori. Aflat în schimb de experiență în Ungaria, Laszlo Barabas, directorul general al ANAR, a purtat discuții cu Istvan Lang, directorul Direcției de Gospodărire a Apelor Tisa Superioară (Ungaria).

Scopul a fost susținerea reciprocă a părților în ceea ce privește diminuarea poluării apelor de frontieră din bazinele hidrografice Tisa, Crasna, Someș și Crișuri. La întâlnire au participat reprezentanți ai Apele Române Crișuri și Apele Române Someș-Tisa și ai Direcției de Gospodărire a Apelor Tisa Superioară (Ungaria).

“Urmând exemplul colegilor maghiari cu experiență îndelungată în gestionarea problemelor generate de deșeurile din apă, specialiștii români prezenți la întâlnire și-au exprimat disponibilitatea pentru găsirea surselor de finanțare care să permită dezvoltarea și implementarea unor sisteme similare și pe teritoriul românesc”, au menționat reprezentanții ANAR.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

McDonald’s angajează viitori manageri pentru Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Zalău

Articolul următor

Clujul a eliberat primele cărți electronice de identitate din România

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
8
Share