Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele Române vor finanțare pentru reducerea poluării pe râurile Ardealului

Administrația Națională Apele Române (ANAR) caută fonduri pentru a diminua poluarea cu materiale plutitoare în zona Transilvaniei, după modelul aplicat cu succes în Ungaria.

Un parteneriat strategic româno-ungar se profilează pentru ANAR în vederea stabilirii unor soluții viabile în ceea ce privește diminuarea poluării apelor de frontieră cu peturi sau alte tipuri de plutitori. Aflat în schimb de experiență în Ungaria, Laszlo Barabas, directorul general al ANAR, a purtat discuții cu Istvan Lang, directorul Direcției de Gospodărire a Apelor Tisa Superioară (Ungaria).

Scopul a fost susținerea reciprocă a părților în ceea ce privește diminuarea poluării apelor de frontieră din bazinele hidrografice Tisa, Crasna, Someș și Crișuri. La întâlnire au participat reprezentanți ai Apele Române Crișuri și Apele Române Someș-Tisa și ai Direcției de Gospodărire a Apelor Tisa Superioară (Ungaria).

“Urmând exemplul colegilor maghiari cu experiență îndelungată în gestionarea problemelor generate de deșeurile din apă, specialiștii români prezenți la întâlnire și-au exprimat disponibilitatea pentru găsirea surselor de finanțare care să permită dezvoltarea și implementarea unor sisteme similare și pe teritoriul românesc”, au menționat reprezentanții ANAR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

McDonald’s angajează viitori manageri pentru Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Zalău

Articolul următor

Clujul a eliberat primele cărți electronice de identitate din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share