Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sondaj despre sustenabilitatea mediului în Maramureș

Consiliul Județean Maramureș a fost inclus în cadrul unei consultări publice privind educația pentru sustenabilitatea mediului prezidată de Comisia Europeană.

În perioada 18 iunie – 24 septembrie, CE organizează o consultare publică în mediul online, care are ca țintă cunoașterea opiniilor și ideilor publicului cu privire la educația pentru sustenabilitatea mediului. Educația pentru sustenabilitatea mediului este considerată ca esențială în contextul îndeplinirii obiectivelor pactului ecologic european, al strategiei europene în domeniul biodiversității până în 2030 și al realizării spațiului european al educației.

Aceasta ajută cetățenii și comunitățile locale să își dezvolte cunoștințele, competențele și aptitudinile necesare pentru tranziția ecologică. În grupul țintă vizat să transmită opinii sunt incluși factori de decizie politică de nivel național, regional și local, organizații active în domeniul mediului, al educației, al acțiunilor pentru climă și al protecției consumatorilor, organizații de voluntariat active în domeniul mediului și al educației, cercetători și cadre universitare din domeniile precizate sau conexe, alături de educatori din toate sectoarele educației și formării.

Contribuția CJ Maramureș și a altor respondenți va fi utilizată de către CE pentru a pregăti o propunere (recomandare a Consiliului) care este programată pentru adoptare în toamnă. Propunerea este apoi transmisă statelor membre pentru dezbatere și adoptare de către miniștrii învățământului în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Total
3
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bogdan Maioreanu - analist eToro: Deficitul de forță de muncă din industrii cheie amenință ritmul de redresare economică

Articolul următor

Pagube de 2 milioane la Terapia, în lipsa procedurilor antigrindină

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
3
Share