Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pagube de 2 milioane la Terapia, în lipsa procedurilor antigrindină

Producătorul de medicamente Terapia – Sun Pharma a înregistrat pagube de 2 milioane de lei după furtuna de la finele lunii trecute din Cluj-Napoca.

Clujul are nevoie de sisteme antigrindină, susține deputatul Radu Moisin „M-am interesat la Prefectura Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj și Ministerul Agriculturii despre protecția antigrindină din județ. Am descoperit că nu avem un astfel de sistem și am discutat cu colegul meu de la Cluj, ministrul Adrian Oros, pentru a găsi soluții.

La Ministerul Afacerilor Interne am aflat că Departamentul de Situații de Urgență a primit o informare de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) cu doar două minute înainte de producerea evenimentului. Am cerut conducerii MAI să discute cu ANM pentru a afla de ce nu s-a trimis informarea mai devreme și de ce nu s-a emis cod roșu, care ar fi permis activarea instrumentului de alarmare RO Alert.

Am prezentat conducerii MAI detalii despre dezastrul creat la Cluj, oferind ca exemplu și cazuri, precum fabrica Terapia, unde s-au produs pagube de peste 2 milioane de lei în lipsa declanșării unor proceduri de protecție care s-ar fi operat în cazul emiterii unui mesaj RO Alert de cod roșu”, a spus Moisin.

Terapia este cel mai mare producător de medicamente din țară. Din 2015, a devenit parte a Sun Pharma, grup bazat pe cercetare și dezvoltare ce reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente, având 32.000 de angajați la nivel global.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sondaj despre sustenabilitatea mediului în Maramureș

Articolul următor

Ministerul Energiei resuscitează proiectul hidrocentralei Tarnița - Lăpuștești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share