Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După Timișoara și Harghita, Sibiul își face unitate de achiziții publice centralizate la nivel local

Tribuna

Consiliul Județean Sibiu și Agenția Națională pentru Achiziții Publice au semnat un protocol de colaborare în vederea înființării Unității de Achiziții Publice Centralizate la nivel local.

CJ Sibiu devine a treia autoritate locală din țară care implementează acest program pilot, alături de Primăria Municipiului Timișoara și de Consiliul Județean Harghita.

Unitatea de Achiziții Publice este un organism responsabil de achiziții și protejarea finanțelor, prin care Consiliul Județean Sibiu va reprezenta nevoile colective ale instituțiilor publice și va realiza achiziții de bunuri, servicii și lucrări în numele acestora. Astfel, procedurile de achiziții publice vor fi simplificate, centralizate și concentrate, iar timpul va fi optimizat, ceea ce va conduce la gestionarea eficientă a banului public, la realizarea de economii, precum și la îmbunătățirea transparenței cheltuirii fondurilor publice.

Prin acest protocol, Consiliul Județean Sibiu va reprezenta și va realiza achiziții publice pentru cele 21 de instituții din subordine, precum și pentru patru instituții publice, precum: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu (CJRAE), Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Croitoru„ Sibiu și Centrul Militar Județean Sibiu.

„Mă bucur că am reușit ca județul Sibiu să se numere printre cele trei administrații locale care fac parte din acest program. Este un pas important pentru eficientizarea și creșterea gradului de transparență a cheltuirii banului public”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Înființarea unităților de achiziții publice se realizează în cadrul proiectului derulat de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice : SIPOCA 625 ”Sprijin în implementarea SNAP prin consolidarea capacității administrative a ANAP și a autorităților contractante”, implementat cu sprijinul Băncii Europene de Investiții (BEI), care pe lângă înființarea acestor unități, are ca scop pregătirea unor planuri pentru înființarea ulterioară a încă opt UCA, precum și creșterea gradului de conștientizare la nivel național cu privire la beneficiile achizițiilor publice centralizate la nivel local.

De asemenea, înființarea acestor unități este una dintre măsurile incluse în Strategia Națională în domeniul Achizițiilor Publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața imobiliară din Cluj-Napoca în 2020: Tranzacții de peste 680 milioane euro

Articolul următor

Proiect transfrontalier, româno-ucrainean, pentru gestionarea situațiilor de urgență

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share