Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect transfrontalier, româno-ucrainean, pentru gestionarea situațiilor de urgență

Creșterea capacității de reacție și scăderea timpului de răspuns a echipelor din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență (SVSU) din județul Satu Mare (in zona comunei Tarna Mare și a orașului Ardud, respectiv in zonele vecine din microregiunile Țara Oașului și Zona Sătmarului), respectiv în regiunea Zakarpattia (orașul Beregovo și împrejurimi) este scopul unui proiect care prevede gestionarea situațiilor de urgență la granița româno-ucraineană.

Este vorba despre proiectul „Avertizare timpurie și pregătire comună pentru situații de urgență în zona transfrontalieră Româno-Ucraineană – WARN -” , finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinatate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020.

Proiectul este implementat de Comuna Tarna Mare (judetul Satu Mare) in calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Orașul Ardud (judetul Satu Mare), Detașamentul de pompieri nr. 4 din cadrul Departamentul Principal al Serviciului de Urgență de Stat, regiunea Zakarpattia (Ucraina) și Asociația NOVUM (Ucraina), pe o perioada de 12 luni incepand cu luna iunie, 2021.

Activitatile principale ale proiectului țon de organizarea de activitati de networking transfrontaliere, cursuri de instruire a voluntarilor (în acordare de prim ajutor, salvare din adâncime și de la înălțime, orientare prin geolocalizare, intervenții în caz de inundații), derularea de exercitii comune de simulare a unor cazuri reale care necesita intervenția unităților locale, achiziții de echipamente și vehicule pentru intervenții în situații de urgență, respectiv elaborarea unui Ghid de bune practici privind organizarea și funcționarea eficientă a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Bugetul total al proiectului este de 508.390,59 Euro, din care 457,551.51 EUR reprezintă cofinanțarea din partea Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tribuna

După Timișoara și Harghita, Sibiul își face unitate de achiziții publice centralizate la nivel local

Articolul următor
agerpres.ro

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania intenționează să preia Idea Bank

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share