Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Roboți mobili care colectează date despre culturi: inovația prezentată de Corteva

Cu ajutorul navigației GPS și a inovației oferite de Corteva, robotul Spot creat de Boston Dynamics, are potențialul de a revoluționa fenotiparea și aplicarea produselor de protecție a culturilor.

Corteva Agriscience intenționează să ducă utilizarea roboților agricoli la un alt nivel, folosind robotul Spot creat de Boston Dynamics. In domeniul agricol, Corteva este printre primele companii care utilizeză această platformă agilă de ultimă generație pentru a inspecta rândurile de porumb, floarea-soarelui și multe alte culturi. Robotul este capabil să testeze în câmp atât noii hibrizii, cât și soluțiile propuse pentru protecția plantelor, având capacitatea de a colecta cantități uriașe de date, oferind sprijin în aplicarea moleculelor nou-descoperite în scop fitosanitar și verificând aceste operațiuni. Numeroasele abilități ale lui Spot pot ajuta compania Corteva să înțeleagă mai bine fenotipurile complexe, impulsionând astfel procesul de cercetare și dezvoltare.

Corteva și-a numit robotul Anatoly („Annie”) după numele câinelui ciobănesc anatolian al fondatorul Pioneer, Henry A. Wallace. Annie lucrează continuu în medii cu suprafețe neuniforme și la temperaturi zilnice ridicate, protejând astfel angajații Corteva Agriscience de situații potențial periculoase. Acest robot ușor și portabil este un alt exemplu al modului în care Corteva forțează cu mult curaj limitele științei pentru a crește siguranța și durabilitatea.

“Capacitățile de detecție proximală ale lui Annie și însușirea sa de a executa acțiuni specifice pe un anumit teren sau la o anumită plantă ne vor ajuta să verificăm ipotezele cu privire la modul în care se petrec lucrurile”, a declarat Geoff Graham, lider în dezvoltarea de semințe pentru Corteva Agriscience. “Un robot care are capacitatea a naviga printre rândurile de cultură, în timp ce transportă instrumentele necesare colectării de date sau aplicării eficiente a produselor chimice are un potențial extraordinar și ne ajută împingem limitele cunoașterii pentru ceea ce ne propunem să livrăm fermierilor.”

Roboții Spot automatizează procesul de detecție și inspectare, captează cantitati enorme de date și explorează arealul in mod exhaustiv, făcând operațiunile mai sigure, mai eficiente și mai previzibile. Corteva colaborează și cu Trimble, un furnizor de vârf de soluții avansate bazate pe localizare, care maximizează productivitatea și îmbunătățesc profitabilitatea, pentru validarea conceptului și pentru a integra tehnologii precise de ghidare prin GPS cu platforma robotului Spot. Soluția dezvoltată în comun de cele trei companii combină mobilitatea unică a robotului Spot cu capacitățile de navigație autonome Trimble și cu abordarea inovatoare a companiei Corteva, ajutând astfel fermierii să depășească cele mai presante provocări ale agriculturii.

Puteti urmari materialul video aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Vest va avea la dispoziție peste un miliard de euro în Programul Operațional Regional. Cetățenii pot influența modul de alocare a banilor

Articolul următor

Parteneriat pentru conservarea ariilor protejate din Județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share