Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest va avea la dispoziție peste un miliard de euro în Programul Operațional Regional. Cetățenii pot influența modul de alocare a banilor

Uniunea Europeană pregătește peste 1,1 miliarde de euro special pentru Regiunea Vest. Banii vor fi alocați prin Programul Operațional Regional, diferența este că decizia va fi acum la nivel local, la ADR Vest. Iar instituția vrea să știe opinia cetățenilor legată de destinația banilor.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional Vest – POR Vest 2021-2027, se află în plin proces de elaborare a noului program de finanțare, a cărui alocare financiară depășește 1,1 miliarde euro.

ADR Vest vrea să vină mai aproape de cetățeni, să le cunoască nevoile, în vederea creșterii calității vieții, prin investiții din fonduri europene. În acest context, locuitorii regiunii Vest sunt invitați să transmită observațiile și propunerile lor privind POR Vest 2021-2027, completând un chestionar, disponibil aici .

Chestionarul se adresează cetățenilor, autorităților și instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ, entităților de cercetare, ONG-urilor, IMM-urilor.

Respondenții sunt invitați să prioritizeze nevoile pe care le consideră relevante în regiune și să aprecieze dacă activitățile prevăzute în cadrul POR Vest 2021-2027 răspund acestora. Răspunsurile și propunerile sunt foarte importante și vor fi luate în considerare, corelat cu obiectivele regulamentelor europene.

Durata medie de completare a chestionarului este de 5-10 minute.

Programul Operațional Regional Vest 2021-2027 acoperă domenii diverse precum: inovarea, specializarea inteligentă, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea, eficiența energetică, infrastructura verde, regenerarea urbană, mobilitatea, investițiile verzi, infrastructura educațională, turismul și patrimoniul cultural.

La mijlocul lunii trecute, versiunea de lucru a programului a fost apreciată de Comisia Europeană, reprezentanții instituției cu sediul central la Bruxelles evidențiind calitatea și maturitatea programului, la întâlnirile de lucru cu reprezentanții ADR Vest. Actuala versiune de lucru a POR Vest 2021-2027, împreună cu documentele suport transmise spre analiză Comisiei Europene, precum și documentele strategice regionale avute în vedere în elaborarea programului (Planul pentru Dezvoltare Regională 2021-2027 al Regiunii Vest și Strategia pentru Specializare Inteligentă (RIS3 Vest) 2021-2027), pot fi consultate pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/por-2021-2027/.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au demarat lucrările de descărcare arheologică pe viitorul drum de legătură dintre Timișoara și A1

Articolul următor

Roboți mobili care colectează date despre culturi: inovația prezentată de Corteva

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share