Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au demarat lucrările de descărcare arheologică pe viitorul drum de legătură dintre Timișoara și A1

Situată la mai mult de 20 de kilometri distanță de Timișoara, autostrada A1 oferă destul de puține posibilități de urcare pe drumul rapid. În luna martie a a fost demarat efectiv proiectul de realizare a unui nou drum de legătură între capitala Banatului și autostradă. Iată că în aceste zile s-a făcut primul pas concret pentru realizarea efectivă a șoselei care va oferi un acces facil spre A1.

Specialiștii de la Muzeul din Satu Mare au demarat în urmă cu câteva zile primele cercetări arheologice. Predarea amplasamentului către constructor a avut loc la începutul lunii martie. Viitorul drum de legătură dintre Timișoara și A1 va porni de la bifurcația spre Sânandrei de pe DN 69 Timișoara – Arad. Cercetarea arheologică este realizată de specialiști de la Muzeul Județean Satu Mare.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 1 martie 2021, iar marți, 9 martie, a avut loc predarea amplasamentului și a bornelor de reper către firma care va realiza lucrarea. Contractul de proiectare și execuție a drumului de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69 a fost câștigat de cei de la Todini Costruzioni Generali S.p.A. Predarea s-a făcut de către beneficiar, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin DRDP Timişoara.

Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni este perioada de proiectare și 18 luni – perioada de execuție a lucrărilor.

Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), aici se va amenaja un nod rutier și se va continua pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km.

Contractul a fost câștigat de o societate italiană, Todini Construzioni Generali. Aceasta a fost înfiinţată în anii 50, fiind deţinută în prezent de Prime System KZ, o companie din Kazakhstan care, la rândul ei, aparţine chinezilor de la Zhol Zhondeushi group. Todini Costruzioni Generali SPA a fost o filială a Salini Impregilo cedată kazahilor în 2016, pentru 50 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Certificată Bio din prima zi: Fabrică de paste făinoase și semințe germinate la Deva

Articolul următor

ADR Vest va avea la dispoziție peste un miliard de euro în Programul Operațional Regional. Cetățenii pot influența modul de alocare a banilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share