Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci bănci din România oferă serviciul de Plăți instant clienților lor

Începând cu 9 august 2021, grupul băncilor care furnizează Plăți Instant clienților proprii s-a mărit la cinci. Este vorba despre Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română șiș, mai nou, Vista Bank.

Serviciul Plăți Instant asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată care guvernează acest instrument de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde.

O astfel de plată poate fi efectuată oricând (24/7/365), iar valoarea ei individuală se încadrează sub 50.000 lei. Plățile Instant sunt puse la dispoziția utilizatorilor finali de servicii financiare, fie aceștia consumatori, fie business-uri, precum și băncilor și altor furnizori de servicii de plăți care doresc să activeze în piața locală, permițând concretizarea uneia dintre cele mai importante cerințe ale open-banking-ului, respectiv transferul de fonduri în timp real între clienți.

Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul Plăți Instant înregistrează în primele 7 luni din acest an cu 55% mai multe tranzacții decât în tot anul 2020.

Total
18
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

WAIPA WORLD INVESTMENT CONFERENCE

Articolul următor

CA Immo obține certificări pentru toate cele 7 clădiri din București

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
18
Share