Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Teiuș va fi construit un centru expozițional pentru punerea în valoare a colecțiilor etnografice

Primăria orașului Teiuș va avea un Centru expozițional cu aspect tradițional românesc, clădire care va găzdui o colecție de exponate etnografice locale. Contractul pentru proiectarea și construirea a fost semnat de către primarul orașului, Mirel Vasile Halalai, și reprezentantul constructorului Iero Eco SRL. Lucrările vor avea o valoare de 785.989,48 lei cu TVA.

„Este un proiect amplu al administrației locale teiușene, din anul 2013, care-și propune, punerea în valoare a tradițiilor locale extrem de bogate ale orașului, într-un efort al nostru, al tuturor, de a nu ne uita sau pierde rădăcinile unei așezări populate din timpuri străvechi, aflată la confluența arterelor rutiere și feroviare importante din România, pe un pământ binecuvântat, scăldat de râul Mureș și de valea Geoagiului, cu oameni care nu-și uită originile”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.

Potrivit studiului de fezabilitate, la momentul actual, localitatea Teiuș nu beneficiază de un spațiu special construit pentru punerea în valoare a colecțiilor etnografice deținute. „Rolul unui astfel de spațiu este unul major, cu contribuții definitorii la identitatea social-culturală a comunității. Primăria orașului Teiuș, în momentul de față are în în folosință cu titlu gratuit mai multe obiecte care vor fi expuse în acest centru”, se precizează în documentul citat de alba24.ro.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul-pilot privind facturarea electronică începe în septembrie

Articolul următor

WAIPA WORLD INVESTMENT CONFERENCE

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share