Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul-pilot privind facturarea electronică începe în septembrie

În septembrie 2021 urmează să înceapă programul-pilot privind facturarea electronică, declară premierul Florin Cîțu. În această primă fază, facturarea electronică va fi folosită numai în relația companiilor cu autoritățile și instituțiile publice, urmând ca sistemul să fie extins ulterior și la relația dintre operatorii economici.

„Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme. Din septembrie 2021, agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice. Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program-pilot. Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică, care urmează să fie generalizată în relațiile dintre toți operatorii economici”, a menționat ieri Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică (între companii și instituțiile publice, dar și între firme) va însemna eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice și creșterea veniturilor colectate la bugetul de stat, a comentat anunțul avocatnet.ro.

Sistemul-pilot de facturare electronică este unul dintre proiectele majore pentru digitalizarea activității Fiscului, pe lângă conectarea caselor de marcat la sistemul de monitorizare și implementarea fișierului SAF-T.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SPEEDWELL finalizează RECORD PARK Offices și refinanțează împrumutul BRD

Articolul următor

La Teiuș va fi construit un centru expozițional pentru punerea în valoare a colecțiilor etnografice

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share