Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Punct galben” spre Țara Colibelor: Prima marcare oficială a unui traseu în cadrul Programului Anii Drumeției

În contextul aprobării Ghidului de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție Pedestră și de Cicloturism în Zona Montană și Zona Colinară din Județul Sibiu de către Consiliul Județean Sibiu, a avut loc prima marcare oficială a unui traseu de drumeție pedestră, în cadrul Programului „Anii Drumeției”.

Secțiunea proaspăt marcată pornește din Râu Sadului și urcă spre pitoreasca Țară a Colibelor, la granița dintre Munții Cindrel și Lotru. Marcajul folosit a fost „punct galben”, iar la operațiune au participat, alături de echipa de implementare a Programului „Anii Drumeției”, reprezentanți ai Serviciului Public Județean Salvamont și ai presei locale.

„Un traseu de drumeție, fie pedestră, fie de cicloturism, trebuie în primul rând să fie un traseu practicabil în siguranță, să dispună de o potecă amenajată, lină și îngrijită, astfel încât publicul larg să se bucure de experiența unei drumeții fără pericole. Pentru a nu obstrucționa peisajul natural și pentru a evidenția detaliile traseelor ce țin de natura locurilor, potecile trebuie marcate într-un mod unitar, iar marcajele trebuie să se integreze în peisajul de drumeție, fără a atrage atenția drumețului”, declară Sergiu Olteanu, coordonatorul Programului „Anii Drumeției”.

Marcarea traseului ce urcă în Țara Colibelor a fost realizată în două faze: partea de urcare a constat în alegerea și curățarea locurilor unde vin amplasate marcajele și vopsirea fundalului alb; iar partea de coborâre, după ce primul strat de vopsea s-a uscat, a permis realizarea punctului galben. Ambele operațiuni au fost realizate cu ajutorul unor șabloane, pentru a oferi un aspect estetic unitar.

În continuare, pe traseu urmează a fi amplasate borne direcționale – acolo unde mediul nu permite realizarea marcajelor – și panouri informative. Conform Ghidului de Bune Practici, întreținerea traseelor se efectuează de cel puțin două ori pe an, primăvara și toamna; pentru refacerea marcajelor și îndepărtarea vegetației, cu scopul de a asigura vizibilitatea maximă.

Anii Drumeției în Sibiu: A fost elaborat Ghidul de bune practici pentru amenajarea traseelor

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autorizația de construire pentru noul spital județean din Sibiu a fost emisă. Urmează obținerea banilor

Articolul următor

Crowdfundingul poate deveni lege. Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect privind finanțarea participativă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share