Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elvețienii de la Winsedswiss vor să facă în Timiș o academie în domeniul HoReCa

Prezent deja în România, grupul educațional elvețian Winsedswiss este interesat să deschidă în Timiș o academie a excelenței în serviciile HoReCa și un centru de practică în domeniul ospitalității, sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne. În România, a inițiat deja o școală specifică în Oradea și un centru de practică în Predeal, în planurile de extindere aflându-se acum Bucureștiul și Timișoara.

Reprezentanții grupului elvețian au purtat deja discuții cu oficialii CJ Timiș. S-au abordat posibilitățile de colaborare în vederea creșterii numărului de elevi timișeni pe care școala elvețiană îi va instrui. Astfel, sa discutat despre identificarea modalităților prin care Consiliul Județean poate acoperi parțial costurile de școlarizare. În paralel, reprezentanții grupului educațional spun că se caută soluții patrimoniale cu sprijinul altor UAT-uri din Timiș, caz în care vor putea reduce costurile școlarizării cu 40%. De asemenea, dinspre Consiliul Județean a fost lansată propunerea de accesare în comun a unor fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman.

Axele de colaborare identificate se vor afla în analiză până la începutul lunii septembrie, când va avea loc o nouă întâlnire pentru materializarea acestora.

”Deschiderea unei academii în domeniul ospitalității sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne ar fi un câștig substanțial pentru județul nostru, dar și pentru regiunea Vest, în contextul unei lipse acute a personalului calificat, cât și al creșterii cererii în domeniu ce se preconizează pentru următorii ani”, anunță reprezentanții CJT.

Diplomele profesionale și universitare obținute de cursanții winsedswiss vor fi oferite cu licență, sub egida Ecole hotelière de Lausanne (EHL), Business School Lausanne și Luxury School of Paris.

Grupul Winsedswiss a fost înființat de către Dușan Wilms, fost director general al Metro Cash&Carry Romania, și de profesorul Ray F. Iunius de la Ecole hotelière de Lausanne, cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității din lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă ediție Arad Open Air Festival în weekendul 13 - 15 august

Articolul următor

Noul Terminal Plecări Externe de la Aeroportul Internațional Timișoara are finanțarea asigurată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share